Hoe voeg ik een externe app toe aan een cursus?

Er zijn veel plekken waar je apps kunt vinden voor gebruik in je cursussen. Je kunt externe apps toevoegen vanuit het Canvas App Center, het Edu App Center of via tools die door leveranciers worden geleverd.

Eenmaal geconfigureerd, kunnen externe apps in Modules, cursusnavigatie, Rich Content Editor en opdrachten worden toegevoegd. De externe app moet informatie bevatten over waar de app in Canvas kan worden opgenomen.

Meer informatie over externe apps.

Canvas App Center bekijken

Canvas App Center bekijken

Het App Center, dat te vinden is in de Cursusinstellingen, is je toegang tot krachtige trainingsmiddelen die gemakkelijk te integreren zijn in een Canvas-account of Canvas-cursus. Deze apps kunnen met één klik in Canvas worden geïnstalleerd.

Edu App Center bekijken

Als Canvas App Center niet voor je organisatie is geconfigureerd, is het Edu App Center een indexlijst ven alle huidige met Canvas compatibele externe apps die regelmatig wordt bijgewerkt.

Elke app bevat details die je kunt gebruiken om de de app handmatig, op basis van URL of op basis van XML te configureren.

Tools van leveranciers gebruiken

Tools van leveranciers gebruiken

Veel leveranciers gebruiken hun eigen integraties met externe tools. Leveranciers hebben hun eigen landingspagina's met instructies over het configureren en gebruiken van de tool. Sommige leveranciers werken met Common Cartridge waarmee je hun tool kunt importeren. Maar voor elke app die door een leverancier wordt gebruikt, is een sleutel en geheim vereist die door de leverancier worden geleverd. Deze moeten handmatig, op basis van URL of op basis van XML worden geconfigureerd.