Hoe beheer ik mijn Canvas-meldingsinstellingen als cursusleider?

Canvas bevat een set standaard-meldingsinstellingen die je voor je cursussen kunt ontvangen. Je kunt de standaardinstellingen wijzigen door je eigen meldingsinstellingen in te stellen. Deze instellingen gelden alleen voor jou; ze worden niet gebruikt om te bepalen hoe cursusupdates naar andere gebruikers worden verzonden. Voor meer informatie over elke melding, de standaardinstellingen en de meldingentriggers, kun je het brondocument Canvas-meldingen raadplegen.

Meldingen worden als een van de vier leveringstypen verzonden:

  • Onmiddellijk melden
  • Dagelijks overzicht
  • Wekelijks overzicht
  • Meldingen uit

Als je een instelling wijzigt, wordt de wijziging onmiddenlijk op je account gemaakt.  

Meldingsinstellingen gelden voor al je cursussen, tenzij je meldingsinstellingen voor afzonderlijke cursussen instelt.

Mogelijk kun je rechtstreeks antwoorden op e-mailmeldingen vanaf buiten Canvas. Antwoorden worden in het Canvas Inbox bijgewerkt. Maar houd er rekening mee dat de bijlagen die worden toegevoegd bij een extern antwoord, niet worden getoond in het bericht binnen Canvas.

Opmerkingen:

Meldingen openen

meldingen openen

Klik in Globale Navigatione op de Account link [1], klik dan op de Meldingen (Notifications) link [2].

Meldingsinstellingen voor account bekijken

Op de pagina Meldingsinstellingen kun je de meldingsinstellingen voor je Canvas-account beheren en/of meldingsinstellingen voor afzonderlijke cursussen beheren met gebruik van de Instellingen voor het vervolgkeuzemenu.

Standaard toont de Instellingen voor het vervolgkeuzemenu de optie Account [1]. Er is een banner die aangeeft dat meldingsinstellingen op accountniveau voor al je Canvas-cursussen gelden, maar eventuele cursusspecifieke meldingsinstellingen overschrijven de meldingsinstellingen op accountniveau [2]. Klik op het pictogram Sluiten [3] om de melding te verwijderen.

Een banner geeft aan wanneer de dagelijkse en wekelijkse meldingen worden verstuurd [4]. Klik op het pictogram Sluiten [5] om de melding te verwijderen.

Bekijk meldingstypen op accountniveau [6] en je aangegeven contactmethoden [7].

Elke melding heeft een standaardvoorkeur voor de afleveringsfrequentie. Je kunt de huidige afleveringsfrequentie voor een meldingstype en contactmethode zien door de aanwijzer boven het meldingspictogram [8] te houden.

Meldingsdetails bekijken

Meldingsdetails bekijken

Als je de details van een melding wilt bekijken, houd je de aanwijzer boven de naam van de melding.

Meldingsinstellingen instellen

Elke melding is ingesteld op een standaardinstelling. Om de melding voor een contactmethode te veranderen, zoek je de melding en klik je op het pictogram voor de contactmethode [1].

Om een melding meteen te ontvangen, klik je op de optie Onmiddellijk melden (Notify immediately) [2]. Deze meldingen kunnen tot één uur worden vertraagd wanneer een cursusleider aanvullende wijzigingen aanbrengt. Dit voorkomt dat je meerdere meldingen in een korte periode ontvangt.

Om een dagelijkse melding te ontvangen, selecteer je de optie Dagelijks overzicht (Daily summary) [3]. De datum en tijd van je dagelijkse meldingen worden vermeld in een banner bovenaan de pagina Meldingsinstellingen.

Om een wekelijkse melding te ontvangen, selecteer je de optie Wekelijks overzicht (Weekly summary) [4]. De datum en tijd van je wekelijkse meldingen worden vermeld in een banner bovenaan de pagina Meldingsinstellingen.

Als je geen melding wilt ontvangen, selecteer je de optie Meldingen uit (Notifications off) [5].

Niet-ondersteunde meldingstypen tonen het pictogram Niet ondersteund [6]. Niet-ondersteunde meldingstypen kunnen niet worden geactiveerd.

Opmerkingen:

  • Elke ingestelde meldingsinstelling is automatisch van toepassing op al je cursussen. Als je echter de meldingsinstellingen voor een enkele cursus beheert, moet het beheer van de meldingen voor die cursus in de cursus blijven gebeuren.
  • De instellingen voor Twitter-meldingen ondersteunen niet de dagoverzichts- en weekoverzichtsoptie.
  • Niet geregistreerde contactmethoden verschijnen in de meldingsinstellingen, maar ontvangen geen meldingen totdat je de registratie bevestigt.

Privacyverklaring weergeven

Privacyverklaring weergeven

Als je een meldingsinstelling hebt ingeschakeld voor een e-mailadres dat buiten je instituut is, zie je mogelijk een privacywaarschuwing. Je kunt deze waarschuwing sluiten door op de knop OK te klikken. Als de waarschuwing een keer is weergegeven, wordt het niet opnieuw getoond.

Pushberichten instellen

Pushberichten instellen

Als je pushberichten hebt ingeschakeld in de Canvas Teacher-app, kun je je instellingen beheren in de Pushberichtenkolom. Houd er rekening mee dat pushberichten alleen meteen of helemaal niet naar je mobiele apparaat kunnen worden gestuurd. De dagelijkse en wekelijkse berichtenopties worden niet ondersteund.  

Bovendien zullen instellingen binnen de app de instellingen ingesteld in de meldingenpagina opheffen.

Opmerking: Sommige categorieën kunnen beperkte beschikbaarheid voor pushberichten bevatten. Alle details over ondersteunde meldingen voor pushberichten kun je vinden in het brondocument Canvas-meldingen.

Slack-meldingen instellen

Als je instituut de externe applicatie Slack heeft ingeschakeld en het als contactmethode heeft ingeschakeld, kun je Slack toevoegen als contactmethode en rechtstreeks meldingen van Canvas in Slack ontvangen.

Slack-meldingen kunnen verschillen afhankelijk van je instellingen voor Slack-meldingen.