Hoe kan ik als cursusleider de inhoud en activiteiten van cursisten binnen een groep bekijken?

Als cursusleider kun je zien wat er in groepen gebeurt door elke gebruikersgroep te bekijken. Je kunt de activiteiten van cursisten binnen de groep bekijken, maar ook inhoud die door de groep is gemaakt. Je kunt ook cursistengroepen openen om groepssamenwerkingen te maken en waar nodig andere groepsspecifieke inhoud toe te voegen.

Personen openen

Personen openen

Klik op de link Personen (People) in Cursusnavigatie.

Groepsreeks openen

Klik op de naam van de groepsreeks.

Groepsstartpagina bezoeken

Klik op het menu Opties (Options) naaste de groepsnaam [1]. Klik vervolgens op de link Startpagina van groep bezoeken (Visit Group Homepage) [2].

Groepsstartpagina bekijken

Als cursusleider kun je de activiteiten van alle cursisten binnen de groep bekijken door op een link in het menu Groepsnavigatie (Group Navigation) te klikken [1]. Je kunt ook deelnemen aan een van de inhoudsgebieden in de groep, zoals het maken van een samenwerking voor de groep of het bekijken van een groepsdiscussie. Maar je kunt ook nog steeds samenwerkingen en groepdiscussies vanuit de cursus maken. Groepsleden kunnen ook hun eigen inhoud voor de groep maken.

Bij het weergeven van een cursistengroep kun je gemakkelijk wisselen van groep binnen een groepsreeks door te klikken op de link Van groep wisselen (Switch Group) [2]. Bovendien kunnen cursusleiders en leiders van cursistengroepen de link Groep bewerken (Edit Group) gebruiken [3] om snel de naam van de groep te kunnen bewerken.

Open de breadcrumb-link en klik op de naam van de cursus [4] om naar de startpagina van de cursus terug te keren.

Opmerking: Klik op het menupictogram [5] om het menu Groepsnavigatie uit of samen te vouwen. Als je kiest om het menu Groepsnavigatie uit of samen te vouwen, wordt je voorkeur toegepast op alle groepen waarvan je lid bent.