Hoe maak ik als cursusleider vanaf het Dashboard een nieuwe cursus?

Als je toestemming hebt om nieuwe cursussen in Canvas toe te voegen, kun je een nieuwe cursus maken vanaf je Canvas-dashboard. Nieuwe cursussen worden gemaakt als cursussjablonen die cursusinhoud en inschrijvingen voor je instituut kunnen hosten. Indien ingeschakeld door je instituut, is het mogelijk dat je een subaccount voor je nieuwe cursus kunt selecteren. Als deze functie niet is ingeschakeld, wordt je nieuwe cursus toegevoegd aan het subaccount Handmatig gemaakte cursussen van je instituut.

Wanneer je een cursus vanaf het Dashboard maakt, word je automatisch als een cursusleider aan de cursus toegevoegd. Er bestaan geen andere inschrijvingen in de cursus, maar je kunt mogelijk gebruikers toevoegen aan een nieuwe cursus. Bovendien bevatten nieuwe cursussen geen cursusinhoud. In de nieuwe cursus kun je nieuwe inhoud maken en bestaande inhoud toevoegen met de cursus-importeertool en door inhoud te delen van een bestaande cursus.

Ook kun je een nieuwe cursus maken om deze als een sandbox te gebruiken. Een sandbox is een cursus zonder inschrijvingen van cursisten waar je de cursusinhoud en structuur kunt maken en wijzigen en er voorbeelden van kunt bekijken zonder tussenkomst van cursisten. Je kunt daarna je sandbox-inhoud delen of importeren in live cursussen.

Opmerkingen:

  • Als je een cursus niet kunt starten op de manier zoals in deze instructies is aangegeven, heeft je instituut deze functie uitgeschakeld. Sommige instituten bieden cursussen automatisch aan de faculteit aan via SIS (Student Information System) imports. Voor hulp bij het maken van een nieuwe cursus kun je contact opnemen met je Canvas-beheerder.
  • Als je instituut een cursussjabloon gebruikt, wordt je nieuwe cursus gevuld met inhoud uit dat sjabloon.

Dashboard openen

Dashboard openen

Klik in het menu Globale navigatie op de link Dashboard.

Nieuwe cursus maken

Nieuwe cursus maken

Klik in de Dashboard-zijbalk op de knop Een nieuwe cursus starten (Start a New Course). Wellicht moet je naar beneden scrollen om deze knop te zien.

Opmerking: Als je deze knop niet in Canvas ziet, heeft je organisatie deze functie uitgeschakeld.

Cursusdetails toevoegen

Cursusdetails toevoegen

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Aan welk account wordt deze cursus gekoppeld? (Which account will this course be associated with?) het account waarin je wilt dat de cursus moet worden ingedeeld [1]. Je kunt alleen accounts selecteren die cursussen bevatten waarin je actieve inschrijvingen hebt. Als deze vervolgkeuzelijst niet wordt weergegeven, heeft je instituut de optie voor cursusleiders beperkt om accounts voor nieuwe cursussen te selecteren.

Voer in het veld Cursusnaam (Course Name) [2] de naam voor je cursus in. Er wordt ook automatisch een cursuscode aangemaakt gebaseerd op de eerste reeks van verbonden tekens in de cursusnaam. Indien toegestaan door je instituut, kan de cursuscode in Cursusinstellingen worden gewijzigd.

Klik op de knop Maken (Create) [3] om de cursus te maken. Klik op de knop Annuleren (Cancel) [4] om het maken van de cursus te annuleren.

Opmerking: De opties voor cursusinhoudlicentie en cursuszichtbaarheid komen standaard op privé te staan. Deze opties kunnen in Cursusinstellingen worden gewijzigd.

 

Cursus bekijken

Bekijk de nieuwe cursus. Afhankelijk van de voorkeur van je instituut, kun je de Controlelijst voor cursus-setup (Course Setup Checklist) of de Canvas-zelfstudie voor cursus-setup (Canvas Course Setup Tutorial) gebruiken om invulling te geven aan je cursus.