Hoe gebruik ik de zelfstudie Cursus samenstellen als cursusleider?

De Canvas-zelfstudie voor cursus-setup helpt je om vertrouwd te raken met de functiegebieden beschikbaar in een Canvas-cursus. In elk gebied toont de zelfstudie een kort overzicht en links naar gebruikershandleidingen die gerelateerd zijn aan die functie. De zelfstudie kan handig zijn wanneer een nieuwe cursus wordt gemaakt of voor informatie over een afzonderlijk functiegebied.

De zelfstudie voor cursus-setup is beschikbaar in de volgende gebieden: Aankondigingen, Opdrachten, Samenwerkingen, Vergaderingen, Cursus-import, Discussies, Bestanden, Cijfers, Startpagina, Modules, Nieuwe analyse, Leerdoelen, Pagina's, Personen, Toetsen, Rubrieken, Instellingen, Syllabus en Zoom LTI-integratiepagina.

Opmerkingen:

  • Deze functie is momenteel een opt-in functie op accountniveau. Als de cursuszelfstudie niet in je cursus beschikbaar is, heeft je organisatie deze functie niet ingeschakeld.
  • Als de cursuszelfstudie beschikbaar voor je is, kun je die op elk gewenst moment sluiten. Je kunt de cursuszelfstudie opnieuw inschakelen als een functie-instelling voor gebruikers in Gebruikersinstellingen.
  • De zelfstudie voor cursus-setup wordt niet weergegeven in blauwdrukcursussen.

Gebruikersinstellingen openen

Gebruikersinstellingen openen

Klik in Globale navigatie op de link Account [1]. Klik vervolgens op de link Instellingen (Settings) [2].

Zelfstudie inschakelen

Zelfstudie inschakelen

Zoek je functie-instellingen voor gebruikers [1]. Om de zelfstudie voor cursus-setup in te schakelen, klik je op het pictogram Zelfstudie voor cursus-setup (Course Set-up Tutorial) [2].

Cursus openen

Cursus openen

Klik in Globale navigatie op de link Cursussen (Courses) [1] om je cursus te openen. Klik vervolgens op de naam van de cursus die je wilt bekijken [2].

Zelfstudie bekijken

Nieuwe cursussen worden geopend in de Startpagina die de Startpagina-zelfstudie [1] weergeeft. Deze zelfstudie vertelt je het doel van de pagina [2] en verschaft links naar gerelateerde Canvas-handleidingen [3].

Doorgaan met zelfstudie

Om de zelfstudie voor cursus-setup voor een andere pagina in Canvas te bekijken, klik je op de link voor de pagina in Cursusnavigatie [1].

De inhoud van de zelfstudie wordt bijgewerkt om de pagina weer te geven die je bekijkt [2].

Zelfstudie samenvouwen

Zelfstudie samenvouwen of uitvouwen

Standaard wordt de zelfstudie op elke pagina uitgevouwen. Nadat je de inhoud van de zelfstudie hebt gelezen, kun je de zelfstudie samenvouwen omdat er op sommige pagina's inhoud achter de zelfstudie staat. De status van de zelfstudie is hetzelfde op alle Canvas-pagina's. Dus als je de zelfstudie op de ene pagina samenvouwt, blijft deze overal samengevouwen totdat je hem opnieuw uitvouwt.

Klik op de pijl om de zelfstudie uit of samen te vouwen.

Zelfstudie beëindigen

Zelfstudie beëindigen

Je kunt de zelfstudie op elk gewenst moment beëindigen door te klikken op de knop Niet opnieuw tonen (Don't Show Again).

Opmerking: Beëindigen van de zelfstudie betekent dat de zelfstudie in geen enkele van je cursussen meer wordt weergegeven.

Zelfstudie Cursus samenstellen beëindigen

Klik op OK.