Hoe voeg ik als cursusleider een sectie toe aan een cursus?

Je kunt een sectie aan je cursus toevoegen door je cursusinstellingen te wijzigen in Canvas. Met secties kun je cursisten onderverdelen binnen een cursus en sectiespecifieke opties aanbieden zoals verschillende inleverdatums voor opdrachten, discussies en toetsen. Secties worden ook voor iedere cursist weergegeven op de pagina Personen van de cursus en in de Cijferlijst.

Er kunnen ook secties worden gemaakt voor cursisten die extra tijd voor een cursus nodig hebben, bijvoorbeeld wanneer een cursist nog geen cijfer heeft behaald.

Opmerking: Secties kunnen worden toegevoegd door het SIS (Student Information System) van je organisatie. Het is mogelijk dat er al enkele cursussecties zijn gemaakt.

Instellingen openen

Instellingen openen

Klik in Cursusnavigatie op de link Instellingen (Settings).

Secties openen

Secties openen

Klik op het Secties (Sections) tabblad.

Sectie toevoegen

Sectie toevoegen

Typ in het veld Sectie [1] de naam van de nieuwe sectie. Klik op de knop Sectie toevoegen (Add Section) [2].

Sectie weergeven

Sectie weergeven

Bekijk de sectie in je cursus.

Je kunt zo nodig ook de start- en einddatum van de sectie wijzigen.

Je kunt desgewenst meer secties toevoegen. Meerdere secties worden alfabetisch gerangschikt.

Opmerking: Als een sectie eerder via SIS werd toegevoegd en je toestemming hebt om SIS-ID's te bekijken, wordt ook de SIS-ID van de sectie weergegeven op de pagina Cursussecties.

Gebruikers aan secties toevoegen

Nadat je secties aan je cursus hebt toegevoegd, kun je gebruikers aan secties toevoegen vanaf de pagina Personen in je cursus.