Hoe gebruik ik als docent de Takenlijst in het Dashboard?

In de dashboards Kaartweergave en Recente activiteit bevat de zijbalk een takenlijst en andere secties die je eraan herinneren welke opdrachten en gebeurtenissen er in al je cursussen aankomen. De zijbalk bevat specifieke items voor personen met de rol van docent of student. Als je voor Canvas-cursussen met meer dan één rol bent ingeschreven, kan de zijbalk items voor beide rollen bevatten.

Deze zijbalk lijkt veel op de zijbalk in de Startpagina van de cursus, met dit verschil dat de zijbalk voor de cursus alleen items voor die specifieke cursus bevat. Afhankelijk van de setup van de Startpagina van de cursus kan de cursus meer secties bevatten dan in de zijbalk worden weergegeven.

Dashboard openen

Dashboard openen

Klik op de Dashboard link in Globale Navigatie.

Items in een cursuszijbalk bekijken

Items in een cursuszijbalk bekijken

De zijbalk toont diverse actie-items in al je cursussen. Elk item is gekoppeld aan een specifieke cursus. Alle items uit al je actieve cursussen worden in de zijbalk weergegeven, dus niet alleen de favoriete cursussen in het Dashboard.

Ter onderscheiding van de diverse cursussen wordt bij elk item in de zijbalk de cursuscode, of korte naam, van de cursus weergegeven [1]. De cursuscode vind je direct onder de volledige cursusnaam.

Bijnamen van cursussen kunnen worden ingesteld in plaats van cursuscodes in de zijbalk die lang zijn of die niet duidelijk aangeven bij welke cursus ze horen. Als je een bijnaam voor een cursus hebt gemaakt, wordt in de zijbalk niet de cursuscode maar de bijnaam weergegeven [2]. De oorspronkelijke cursuscode wordt wel altijd in de cursuskaart weergegeven.

Docentsecties bekijken

Docentsecties bekijken

Met de zijbalk kun je de beoordeling voor al je cursussen beheren. Opdrachten die niet worden beoordeeld of die niet online hoeven te worden ingeleverd, worden echter slechts tot de inleverdatum weergegeven.

De sectie Takenlijst (To Do) [1] geeft alle items weer die in Canvas moeten worden beoordeeld, ongeacht de inleverdatum [1]. Elk item in de Takenlijst toont de naam van de opdracht, de naam van de cursus, het aantal punten en de inleverdatum voor de opdracht. Sommige opdrachten kunnen meerdere inleverdatums laten zien.

De sectie Aankomend (Coming Up) toont de opdrachten en gebeurtenissen voor de komende zeven dagen [2]. Items kunnen bestaan uit niet-beoordeelde toetsen en opdrachten die niet hoeven te worden ingeleverd, hoewel dit type opdrachten niet wordt weergegeven in de takenlijst met beoordelingen voor docenten. Sommige items kunnen meerdere inleverdatums laten zien. De sectie Aankomend kan 20 items weergeven die geordend zijn op datum.

Als je van je Canvas-beheerder toestemming hebt om cursussen te maken, kan de knop Een nieuwe cursus starten (Start a New Course) [3] worden weergegeven, waarmee je een nieuwe Canvas-cursus kunt maken.

Met de knop Cijfers weergeven (View Grades) open je de pagina Cijfers van het Dashboard en krijg je het algemeen cijfergemiddelde voor al je actieve cursussen te zien [4].

Zijbalkitems beheren

Zijbalkitems beheren

In elke sectie wordt aangegeven hoeveel items er moeten worden beoordeeld [1]. Cijferopdracht-links openen standaard naar SpeedGrader in een nieuw browsertabblad [2]. Je kunt in je Gebruikersfunctie-instellingen uitschakelen dat Cijferopdracht-links in een nieuw tabblad openen.

Als een sectie meer items bevat dan vermeld worden, verschijnt er onder de lijst een link waarmee je alle items in de Takenlijst kunt weergeven [3].

De sectie Takenlijst kan zeven items laten zien met inleverdatums voor de komende weken. Als je meer items wilt zien, moet je andere items handmatig uit de lijst verwijderen. Klik op het pictogram voor verwijderen [4] om een taak uit de lijst te verwijderen.

Opmerking: Wanneer een item wordt verwijderd, kan dat alleen in de Takenlijst worden teruggezet als er een nieuwe inlevering voor de desbetreffende opdracht wordt ontvangen.