Hoe gebruik ik de indexpagina Discussies?

Op de indexpagina Discussies kun je alle discussies binnen een cursus zien. Als cursusleider kun je discussies toevoegen en discussie-instellingen aanpassen. Als je Herontwerp Discussies voor je cursus hebt ingeschakeld, zullen je discussies worden weergegeven in de interface van Herontwerp Discussies.

Meer informatie over Discussies.

Meer informatie over Herontwerp Discussies.

Discussies openen

Discussies openen

Klik in de cursusnavigatie op de link discussies (Discussions).

Indexpagina Discussies bekijken

De indexpagina Discussies biedt algemene instellingen bovenaan de pagina [1] gevolgd door de discussiegroepen [2]. Afzonderlijke discussies worden opgenomen in de diverse discussiegroepen [3].

Globale instellingen voor discussies bekijken

Globale instellingen voor discussies bekijken

Globale instellingen omvatten een vervolgkeuzelijst om te filteren op alle of ongelezen discussies [1] en een zoekveld om te zoeken naar discussies [2]. Je kunt ook een nieuwe discussies toevoegen [3] en discussie-instellingen bewerken [4].

Discussiegroepen bekijken

Discussiegroepen kunnen worden uit- en samengevouwen door op de pijl naast de naam te klikken.

Discussies kunnen in drie hoofdgebieden worden onderverdeeld:

1. Discussies. Dit zijn lopende discussies binnen de cursus. Discussies kunnen onbeperkt geopend blijven, maar je kunt ook een specifieke periode opgeven (bepaald door de beschikbare van/tot-datum). Discussies met reacties worden geordend op meest recente activiteit. Discussies zonder reacties worden geordend op aanmaakdatum. Cursisten krijgen deze sectiekop alleen te zien als deze sectie discussies bevat.  

2. Vastgezette discussies. Dit zijn discussies waarvan je wilt dat je cursisten deze bovenaan hun pagina te zien krijgen. Vastgezette discussies kunnen in elke willekeurige volgorde worden geplaatst. Cursisten krijgen deze sectiekop alleen te zien als deze sectie discussies bevat.    

3. Gesloten voor opmerkingen. Deze discussies zijn handmatig gesloten voor opmerkingen of de discussie heeft de beschikbare van/tot-datum overschreden. Dit zijn discussies die alleen als alleen-lezen beschikbaar zijn. Discussies van het type Gesloten voor opmerkingen worden ook op de meest recente activiteit geordend. Cursisten krijgen deze sectiekop altijd te zien, ook als deze sectie geen discussies bevat.

Afzonderlijke discussies bekijken

Bij elke discussie wordt het volgende aangegeven: of het al dan niet een beoordeelde discussie is [1], de naam van de discussie [2], de datum waarop de laatste reactie werd gepost [3], het aantal ongelezen/totale posts in de discussie [4], de status van de discussie (wel of niet gepubliceerd) [5] en of je wel of niet bent geabonneerd op de discussie [6]. Je kunt ook beschikbaarheidsdatums voor beoordeelde en niet-beoordeelde discussies bekijken [7].

Het pictogram voor ongelezen naast een discussie geeft aan dat die discussie nog niet gelezen is [8]. Je kunt ook zien welke secties er aan een discussie zijn toegewezen [9]. Het aantal ongelezen/totale posts wordt niet gebruikt voor groepdiscussies en discussies die geen reacties bevatten [10]. Het pictogram voor peerbeoordeling [11] wordt ook weergegeven als er aan een beoordeelde discussie peerbeoordelingen zijn toegewezen.

Je kunt voor een discussie ook verschillende inleverdatums instellen en inleverdatums maken op basis van de cursussectie. Bij discussies met verschillende inleverdatums wordt de laatste inleverdatum weergegeven.

Opmerkingen:

  • Er zijn voor discussies geen inleverdatums vereist.
  • De publicatie van beoordeelde discussies met reacties kan niet ongedaan worden gemaakt. Dit wordt aangegeven door de lichtere kleur van het publicatiepictogram.

Beschikbaarheidsdatums bekijken

Discussies kunnen ook beschikbaarheidsdatums bevatten. Met beschikbaarheidsdatums kan een discussies alleen voor een specifieke periode beschikbaar worden gemaakt.

Afzonderlijke discussies beheren

Klik op het pictogram Opties [1] om een afzonderlijke discussie te beheren.

Vanaf de vervolgkeuzelijst Opties kun je de discussie sluiten voor opmerkingen [2], de discussie vastzetten of losmaken [3], SpeedGrader openen [4], de discussie dupliceren [5], de discussie naar een andere cursusleider verzenden [6], de discussie naar een andere cursus kopiëren [7], de discussie aan een Leertraject toevoegen [8] of de discussie verwijderen [9].

Opmerking: De optie Leertrajecten is alleen beschikbaar als de functieoptie Leertrajecten is ingeschakeld voor je cursus.

Discussie bekijken

Klik op de naam van de discussie om de details en antwoorden van de discussie te zien.

Leertrajecten bekijken

Als je Leertrajecten in je cursus gebruikt, kun je nagaan welke items in Modules zijn ingesteld als Leertrajecten of voorwaardelijke inhoudsitems.

Blauwdrukcursus bekijken

Als je cursus blauwdrukpictogrammen bevat, is de cursus gekoppeld aan een blauwdrukcursus. Blauwdrukcursussen zijn cursussen die als een sjabloon worden beheerd en kunnen vergrendelde objecten bevatten die beheerd worden door een Canvas-beheerder, cursusontwerper of andere cursusleider.

Het tabblad Cursusdetails in Cursusinstellingen geeft aan of je cursus een blauwdrukcursus is. In de meeste gevallen is je cursus geen blauwdrukcursus en kun je alleen niet-vergrendelde inhoud in je cursus beheren. Is je cursus een blauwdrukcursus, dan kun je cursusinhoud vergrendelen en synchroniseren met gekoppelde cursussen.

Cursistweergave bekijken

Klik op de knop Cursistweergave (Student View) om als cursist de indexpagina voor de discussies te bekijken.

Opmerking: Als de cursusnavigatielink voor de pagina is uitgeschakeld en verborgen is voor cursisten, wordt de knop Cursistweergave niet getoond.

0 Likes
Was this article helpful? Yes No