Hoe voeg ik een opdracht toe met behulp van een externe app?

Wanneer je een opdracht maakt, kun je daar desgewenst een externe app (LTI-tool) als inleveringstype aan toevoegen. Externe apps moeten aan je cursus zijn toegevoegd voordat ze aan een opdracht kunnen worden toegevoegd.

Opmerkingen:

  • Het inleveringstype Externe tool ondersteunt geen groepsopdrachten of peerbeoordelingen.
  • Het terugspelen van beoordelingen vanuit externe apps (LTI-tools) naar de Cijferlijst van Canvas wordt niet beperkt tot de startdatums van cursussen. Wanneer cursisten toegang tot een cursus hebben vóór de startdatum van die cursus, kunnen ze deelnemen aan opdrachten met behulp van bepaalde externe apps (LTI-tools). Cijfers voor die opdrachten worden opgenomen in de Cijferlijst.

Opdrachten openen

Opdrachten openen

Klik op de link Opdrachten (Assignments).

Opdracht toevoegen

Opdracht toevoegen

Klik op de knop Opdracht toevoegen (Add Assignment).

Inleveringstype selecteren

Inleveringstype selecteren

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Inleveringstype (Submission Type) de optie Externe tool (External Tool).

Externe tool zoeken

Externe tool zoeken

Klik op de knop Zoeken (Find) [1] of voer de URL van de externe tool in het URL-veld in [2].

Externe tool configureren

Externe tool configureren

Klik op de naam van de LTI-tool [1]. Afhankelijk van het type tool wordt er een nieuw scherm geopend om de configuratie uit te voeren.

Je kunt de opdracht in een nieuw tabblad laden laden door het selectievakje In een nieuw tabblad laden (Load in a new tab) in te schakelen [2]. Klik op de knop Selecteren (Select) [3].

Laad tool in een nieuw tabblad

Desktop

Om de opdracht in een nieuw tabblad te laden, klik je op het selectievakje Laad deze tool in een nieuw tabblad (Load This Tool In A New Tab).

Opmerking: Als je het selectievakje Laad deze tool in een nieuw tabblad hebt ingeschakeld bij het configureren van de externe tool, zal het selectievakje Laad deze tool in een nieuw tabblad reeds geselecteerd zijn.

Opslaan en publiceren

Opslaan en publiceren

Als je zover bent dat je de opdracht kunt publiceren, klik je op de knop Opslaan en publiceren (Save & Publish) [1]. Als je een concept wilt maken van je opdracht en de opdracht later wilt publiceren, klik je op de knop Opslaan (Save) [2].