Hoe kan ik alle groepen in een cursus bekijken als cursusleider?

Canvas kent twee typen groepen: cursistengroepen en groepsreeksen. Cursistengroepen kunnen door een cursusleider of cursist worden gemaakt en worden door cursisten zelf beheerd. Groepsreeksen zijn groepen die je maakt om te worden gebruikt voor beoordeelde opdrachten.

Meer informatie over Groepen.

Personen openen

Personen openen

Klik op de Personen (People) link.

Groepsreeksen bekijken

Als er minimaal één groep in de cursus is gemaakt, wordt op de pagina Personen standaard het tabblad Iedereen (Everyone) [1] weergegeven. Hier zie je alle gebruikers van je cursus. Zijn er meer groepen, dan wordt je gevraagd een groepsreeks toe te voegen met behulp van de knop Groepsreeks toevoegen (Add Group Set) [2]. Je kunt op elk gewenst moment een groepsreeks toevoegen.

Gebruikersgroepen bekijken

Nadat je in de cursus een groepsreeks hebt gemaakt, wordt de groepsreeks weergegeven als een gekoppeld tabblad dat snel toegang biedt tot de informatie over de groepsreeks [1]. Klik op een van de tabbladen om een groepsreeks voor een gebruikersgroep weer te geven.

Je kunt ook op het menu Opties [2] klikken en de link Gebruikersgroepen bekijken (View User Groups) [3] selecteren. Daarmee wordt de eerste groepsreeks in de cursus geopend.

Wanneer je een groepsreeks bekijkt, geeft het gemarkeerde tabblad de groepsreeks aan die je bekijkt. Klik op een ander tabblad om een andere groepsreeks te bekijken.

Groepen bekijken

Als onderdeel van het maken van een groepsreeks kunnen groepen ook handmatig, automatisch of door importeren van een CSV-bestand worden gemaakt.  

Standaard zijn alle groepen samengevouwen op de pagina. Je kunt elke groep uitvouwen en zien welke cursisten er aan elke groep in de groepsreeks zijn toegewezen (indien er cursisten zijn toegewezen) door op de pijl naast de groepsnaam te klikken [1].

Zodra cursisten deelnemen aan een groep, kun je het menu Opties voor die groep openen en inhoud en activiteiten binnen die groep bekijken [2].

Inschrijvingsopmerking bekijken

Inschrijvingsopmerking bekijken

Als een groep een inactieve cursist bevat, wordt dat aangegeven door een label naast de naam van de cursist. Groepsopdrachten van inactieve cursisten kunnen gewoon worden beoordeeld in SpeedGrader, maar cursisten ontvangen dan geen meldingen over hun opdracht en krijgen geen cijfers voor de cursus te zien. Cursisten kunnen wel de naam van de cursist zien, maar weten niet dat de cursist inactief is. Het werken met groepen kan voor alle groepsleden worden verbeterd door inactieve cursisten naar een andere groep te verplaatsen.

Groepsreeks beheren

Open het menu Opties [1] om de details van de groepsreeks te beheren.

Als je de groepsreeks wilt bewerken, klik je op de link Bewerken (Edit) [2].

Als je de groepsreeks wilt klonen, klik je op de link Groepsreeks klonen (Clone Group Set) [3]. Door een groep te klonen wordt de hele groepsreeks gekopieerd, met inbegrip van alle groepen, groepsleiders en lidmaatschappen. Je kunt de gekloonde groepsreeks ook een andere naam geven om deze te onderscheiden van de bestaande groepsreeks. Als je de naam niet wijzigt, blijft de groepsnaam hetzelfde, met een extra aanduiding dat het een kloon betreft.

Als je een groep wilt wijzigen, maar de groep inleveringen van cursisten bevat, moet je de groep klonen in plaats van de lidmaatschappen van de groep te wijzigen. Het wijzigen van de groep kan onbedoelde gevolgen hebben voor het beoordelen van cursisten.

Klik op de link Verwijderen (Delete) [4] als je de groepsreeks wilt verwijderen. Door een groepsreeks te verwijderen worden ook alle groepen binnen die groepsreeks verwijderd.