Hoe kan ik gebruikersgegevens voor een inschrijving in een cursus bekijken?

De pagina met gebruikersgegevens toont de profielfoto van een gebruiker, lidmaatschappen, recente berichten en andere gegevens.

Opmerkingen:

  • Als je pagina met gebruikersgegevens niet dezelfde lay-out heeft die in deze les wordt weergegeven, ga dan naar de les over gebruikersprofielen, waar wordt beschreven hoe je de pagina met gebruikersgegevens kunt gebruiken wanneer voor je organisatie profielen zijn ingeschakeld.
  • Het bekijken van gebruikersgegevens en e-mailadressen van gebruikers, zijn cursusmachtigingen. Afhankelijk van je machtigingen, kun je wellicht niet alle beschikbare informatie op de pagina met gebruikersgegevens zien.

Personen openen

Personen openen

Klik op de Personen (People) link.

Gebruiker zoeken

Geef in het zoekveld [1] de naam van de gebruiker op. Je kunt gebruikers ook filteren op rol in de vervolgkeuzelijst Rollen (Roles) [2].

Gebruikersgegevens openen

Klik op het pictogram Opties van de gebruiker [1] en selecteer de link Gebruikersgegevens (User Details) [2].

Naam en e-mail bekijken

De pagina Gebruikersgegevens bevat informatie over de gebruiker.

In de sectie Naam en e-mail van de gebruiker kun je de naam [1], de profielfoto (indien ingeschakeld door je organisatie) [2], het standaard e-mailadres [3] en de tijdzone [4] van de gebruiker bekijken.

Als de gebruiker geen geschikte profielfoto heeft, kun je die verwijderen door op de link Avatarfoto verwijderen (Remove avatar picture) te klikken.

Opmerking: Weergave van e-mailadressen van gebruikers is een cursusmachtiging. Afhankelijk van je machtigingen, kun je wellicht niet het e-mailadres van een gebruiker zien.

Extra gegevens bekijken

Als je lidmaatschapsgegevens van een gebruiker wilt bekijken, klik je op de link meer gebruikersgegevens [1].

Je kunt zien voor welke cursussen de gebruiker is ingeschreven en welke rol de gebruiker heeft [2]. Als aan de gebruiker een aangepaste rol is toegewezen, wordt hier momenteel alleen de basisrol weergegeven Afhankelijk van je cursusmachtigingen kun je ook de inschrijving beëindigen [3] en de inschrijving verwijderen [4].

Je kunt ook sectiebeperkingen voor de cursus van gebruikers beheren en bekijken [5] en het veld Datum laatste keer bijgewoond (Last Day Attended) zien [6].

Recente berichten bekijken

De sectie Recente berichten toont de recente activiteit van de gebruiker wat betreft aankondigingen en discussies, indien aanwezig.

Zijbalk weergeven

Zijbalk weergeven

Als je over de juiste machtigingen beschikt, kan de zijbalk ook links naar extra informatie over de gebruiker bevatten: