Hoe kan ik als docent mijn discussieantwoorden sorteren?

Je kunt alle antwoorden in een discussie bekijken door te scrollen of op inhoud te zoeken. Antwoorden in gerichte discussies worden in hiërarchische volgorde weergegeven. Discussiethreads zijn hiërarchisch en op- en uitvouwbaar.

Je kunt zoeken naar discussieantwoorden en een directe link in een discussieantwoord kopiëren.

Als de stappen in deze les niet overeenkomen met wat wordt weergegeven in je cursus, leer dan hoe je discussieantwoorden kunt bekijken en sorteren in de interface Herontwerp Discussies (Discussion Rede....

Discussies openen

Discussies openen

Klik in de cursusnavigatie op de link discussies (Discussions).

Discussie openen

Discussie openen

Klik op de naam van de discussie.

Discussie bekijken

Discussie bekijken

In een discussie heb je verschillende opties om discussies te bekijken en te sorteren. Gebruik het zoekveld (search field) [1] om naar antwoorden of specifieke auteurs te zoeken. Klik op de knop Ongelezen (Unread) [2] om te filteren op ongelezen antwoorden. Klik op de knop Weergeven (Show) [3] om verwijderde antwoorden te zien. Je kunt ook alle discussieantwoorden samenvouwen en uitvouwen [4].

Klik op de knop Inschrijven (Subscribe) [5] om je in te schrijven voor een discussie. Wanneer je je inschrijft voor een discussie kun je de discussie volgen en ontvang je meldingen zoals ingesteld in je meldingsinstellingen. Je bent automatisch ingeschreven voor elke discussie waar je aan bijdraagt. Wanneer je een discussie aanmaakt, ben je automatisch ingeschreven voor de discussie. Als je bent ingeschreven heeft de knop een groene achtergrond. Klik nogmaals op de knop Inschrijven (Subscribe) om je uit te schrijven. De achtergrond wordt weer groen.

Klik op de knop Bewerken (Edit) om het discussieonderwerp te bewerken.

Klik op het pictogram Opties [7] om opties voor de discussie te openen. Met de opties kun je alle bestaande berichten (antwoorden) als gelezen markeren, de discussie verwijderen en de discussie sluiten voor opmerkingen. Als je discussie wordt beoordeeld, kun je de rubriek voor de discussie bekijken - als er zo'n rubriek is - alsook toegang krijgen tot SpeedGrader om de discussie te beoordelen.

Je kunt zien hoeveel ongelezen antwoorden er zijn in een thread [8]. Het getal aan de linkerkant geeft het aantal ongelezen antwoorden aan terwijl het getal aan de rechterkant het totale aantal antwoorden weergeeft.

Opmerking: De pagina Discussies ondersteunt sneltoetsen. Je kunt een venster met een lijst van toetsenbordsneltoetsen weergeven door de toetsen Alt+F8 (op een pc-toetsenbord) of Option+Fn+F8 (op een Mac-toetsenbord) tegelijk in te drukken.

Beoordeelde discussie bekijken

Beoordeelde discussie bekijken

Als het een beoordeelde discussie betreft, kun je deze op dezelfde manier bekijken als gewone discussies: Je kunt echter zien hoeveel punten de discussie waard is [1] en of er een inleverdatum is [2]. Het pictogram Opties (Options) [3] toont de rubriek voor de beoordeelde discussie - als er zo'n rubriek is - alsook een link naar SpeedGrader.

Groepsdiscussie bekijken

Groepsdiscussie bekijken

Als het een groepsdiscussie betreft, kun je de groepen bekijken die toegang hebben tot de discussie. Klik op groepslinks om groepsdiscussies te openen en te bekijken.

Groespsdiscussies worden studenten alleen getoond als ze lid zijn van de groep.

Antwoorden bekijken

Antwoorden bekijken

Discussieantwoorden worden weergegeven in volgorde van de datum waarop ze zijn gepost. In discussieantwoorden geeft het ongelezen-pictogram aan dat een antwoord nieuw is en ongelezen [1]. Het gelezen-pictogram geeft aan dat een antwoord is gelezen [2]. Wanneer je de discussie verlaat of de pagina vernieuwt, markeert Canvas de antwoorden automatisch als gelezen. Nadat Canvas de antwoordstatus heeft gewijzigd, kun je op elk gewenst moment de discussieantwoorden als gelezen of ongelezen markeren.

Je kunt ook je discussie-instellingen wijzigen zodat je de discussieantwoorden handmatig als gelezen kunt markeren.

Discussies met threads bekijken

Discussies met threads bekijken

Discussie met threads zijn discussie met antwoorden binnen antwoorden Naast op volgorde van de datum waarop de antwoorden zijn gepost, worden antwoorden in hiërarchische volgorde getoond, waarbij de antwoorden op natuurlijke wijze inspringen om aan te geven dat een leerling antwoordt op een antwoord van een andere leerling.

Bij het bekijken van antwoorden op discussies met threads, kunt u individuele discussies met threads uit- en samenvouwen door met de muis over de bovenkant van het witte vak met het volledige antwoord te bewegen [1]. Als een antwoord in een discussie met threads is samengevouwen, kun je de antwoordindicatoren zien die het aantal ongelezen antwoorden en het totale aantal antwoorden weergeven [2].

Gelikete discussies bekijken

Gelikete discussies bekijken

Als je studenten toestaat antwoorden te liken in een discussie, verschijnt er een like-pictogram naast elk antwoord in de discussie. Blauwe pictogrammen geven de antwoorden aan die je hebt geliket. Het totaal aantal likes verschijnt ook naast het pictogram.

Inschrijvingsopmerking bekijken

Inschrijvingsopmerking bekijken

Als een discussie een antwoord van een inactieve cursist bevat, wordt dat aangegeven door een label naast de naam van de cursist. Beoordeelde discussies van inactieve cursisten kunnen gewoon worden beoordeeld in SpeedGrader, maar cursisten ontvangen dan geen meldingen over hun discussies en krijgen geen cijfers voor de cursus te zien.

Naar antwoord zoeken

Voer een term in het veld Zoeken (Search) [1] in om te zoeken naar een discussieantwoord. De zoekresultaten omvatten resultaten voor gebruikersnamen (user names) [2] en antwoordtekst (reply text) [3].

Antwoord in discussie bekijken

Antwoord in discussie bekijken

Klik op de link In discussie bekijken (View in discussion) [1] om de zoekresultaten te wissen en het antwoord als deel van de hele discussie te bekijken.

Rechtsklik op de link In discussie bekijken en selecteer de optie Linkadres kopiëren (Copy Link Address) [2] om een directe link naar een discussieantwoord te kopiëren.

Antwoord in discussie bekijken

Antwoord in discussie bekijken

Elk discussieantwoord heeft zijn eigen optiemenu.

In oorspronkelijke discussieantwoorden kun je terugkeren naar het hoofdonderwerp van de discussie door op de link Ga naar onderwerp (Go to Topic) te gaan [1].

Als je in een discussies met threads een antwoord binnen een antwoord bekijkt, kun je terugkeren naar het oorspronkelijke antwoord door te klikken op de link Ga naar bovenliggend antwoord (Go to Parent) [2].

Als je het antwoord wilt bewerken of verwijderen, klik je op de link Bewerken (Edit) of Verwijderen (Delete) [3].

Instellingen van beoordeelde discussies bekijken

Instellingen van beoordeelde discussies bekijken

Beoordeelde discussies omvatten ook een link Openen in SpeedGrader (Open in SpeedGrader) om de discussieantwoorden te beoordelen.

Antwoorden op discussie

Antwoorden op discussie

Om te antwoorden op een discussie, antwoord je op het hoofdonderwerp van de discussie door op het veld Antwoorden (Reply) [1] te klikken. Als je discussie uit threads bestaat, kun je op elk ander bericht antwoorden door te klikken op de link Antwoorden (Reply) [2].