Hoe stuur ik als cursusleider een bericht naar een cursusgebruiker vanuit de Inbox?

Vanuit de Inbox kun je een bericht sturen naar een gebruiker of naar verschillende gebruikers in een cursus.

Als je ontvangerslijst meer dan 100 gebruikers bevat, wordt je bericht automatisch als afzonderlijk bericht naar iedere gebruiker gestuurd. Ook als afzender word je opgenomen in de lijst met het totaalaantal ontvangers.

Opmerkingen:

  • Op dit moment kun je geen bericht sturen naar gebruikers in verschillende cursussen.
  • Je kunt ook een bericht sturen naar jezelf, maar de berichten kunnen alleen worden bekeken in de verzonden berichten map.
  • Gebruikers worden in gesprekken weergegeven zodra ze een actieve inschrijving in de cursus hebben en gebruikers kunnen niet aan een cursus deelnemen tenzij deze is gepubliceerd.
  • Nadat een cursus is afgesloten, kun je geen berichten meer sturen naar cursisten van die cursus. Echter, je kunt nog steeds antwoorden op berichten van gebruikers met de rollen docent, onderwijsassistent en ontwerper in afgesloten cursussen.

Inbox openen

Inbox openen

Klik op de Inbox link.

Bericht opstellen

Klik op het pictogram Samenstellen.

Cursus selecteren

Cursus selecteren

Kies in de vervolfkeuzelijst van de cursus, de cursus waar je een bericht naar wilt sturen.

Gebruiker toevoegen

Gebruiker toevoegen

Als je een gebruiker wilt toevoegen, kun je in het veld Aan [To] [1] of in het Adresboek (Address Book) [2] naar deze gebruiker zoeken.

Naar gebruiker zoeken

Naar gebruiker zoeken

Je kunt naar een gebruiker zoeken door de gewenste naam in het veld Aan te typen [1]. Canvas zal automatisch de overeenkomende namen invullen. Als meerder namen verschijnen, gebruik je de pijltjestoetsen om de naam van de juiste gebruiker te kiezen. Druk vervolgens op Enter. De naam van de gebruiker wordt weergegeven in het veld Aan, gemarkeerd in lichtblauw.

Als je per ongeluk de verkeerde gebruiker selecteert, druk je op Delete (Mac) of op Backspace (pc) om de gebruiker te verwijderen.

Je kunt ook naar de naam van een gebruiker aanwijzen en op de witte x klikken om de gebruiker van de lijst te verwijderen.

Meerdere gebruikers toevoegen

Meerdere gebruikers toevoegen

Als je een bericht naar meerdere gebruikers wilt verzenden, typ je de naam van die gebruikers in het veld Aan.

Opmerking: Als je een lange lijst van ontvangers hebt, zal het Aan veld alleen maar 5 lijnen tonen voordat het schuiven wordt ingeschakeld. Als je het selectievakje Persoonlijke berichten verzenden (Send individual messages) inschakelt, worden afzonderlijke berichten gemaakt voor alle ontvangers.

Adresboek gebruiken

Adresboek gebruiken

Als je een gebruiker uit het adresboek wilt selecteren, klik je op de knop Adresboek (Address Book) [1]. Vanuit het adresboek, kun je het rol van de gebruiker [user’s role] [2] kiezen en vervolgens de naam van de gebruiker [user’s name] [3]. De namen zijn op achternaam gerangschikt.

Om terug te keren naar de cursusrooster, gebruik je het pictogram met het pijltje [4].

Opmerkingen:

  • Gebruikers met een aangepaste rol worden in het adresboek weergegeven onder de rol die als basistype voor die aangepaste rol is ingesteld.
  • Gebruikers met de rol van ontwerper (of met een aangepaste rol met ontwerper als basistype) worden niet in het adresboek weergegeven. Je kunt een bericht naar een cursusontwerper sturen door de gewenste naam in het veld Aan te typen.

Meerdere gebruikers toevoegen

Meerdere gebruikers toevoegen

Als je een bericht naar meerdere gebruikers in het adresboek wilt verzenden, druk je op de Command-toets (Mac) of op de Control-toets (Windows) en klik je op de naam van iedere gebruiker die je aan het bericht wilt toevoegen. Als je de toets op het toetsenbord ingedrukt houdt, dan blijft het venster open.

Bericht versturen

Bericht versturen

In het onderwerpregelveld (subject line field) [1] voer je een onderwerp in voor je bericht.

Als je je bericht naar meerdere gebruikers verzendt, maar niet wilt dat iedere gebruiker kan zien naar wie het bericht nog meer is verzonden, schakel je het selectievakje Een persoonlijk bericht naar elke geadresseerde verzenden (Send an individual message to each recipient) [2] in. Als je bericht meer dan 100 ontvangers telt (met jou als afzender inbegrepen), is dit selectievakje standaard ingeschakeld.

In het berichtveld (message field) [3], typ je je bericht. Alle inhoud wordt als onbewerkte tekst verzonden. Houd er rekening mee dat als je een URL in je bericht zet, dat de URL automatisch een klikbare link wordt nadat je het bericht verzendt.

Als je een bijlage of een mediabestand wilt toevoegen, dan klik je op het bestand of mediabestand (medial file) icoon [4].

Als je klaar bent, klik je op de Verzenden (Send) knop [5].