Hoe kan ik als een testcursist een cursus weergeven met Cursistweergave?

Via Cursistweergave (Student View) kun je een cursus op dezelfde manier weergeven als je cursisten. Door Cursistweergave in te schakelen maak je een testcursist (Test Student) in je cursus. Je kunt Cursistweergave ook activeren in je Cursusinstellingen.

Als je wilt weten hoe de cursist de cursus in Canvas te zien krijgt, gebruik je Cursistweergave om de cursus weer te geven, discussies te publiceren en daarop te reageren, opdrachten in te leveren, personen weer te geven en om cijfers, pagina's, de syllabus, toetsen, de kalender en de planner (indien ingeschakeld) weer te geven.

Je kunt gegevens voor de testcursist op elk gewenst moment resetten. Maar testcursistactiviteiten waarbij interactie met andere cursisten plaatsvindt, zoals antwoorden op discussies, kunnen niet worden verwijderd. Testcursistgegevens waarbij interactie met andere cursisten plaatsvindt blijven behouden, zelfs als de testcursist uit de sectie-inschrijvingen wordt verwijderd.

Deelname, vergaderingen, gespreksinbox, samenwerkingen, gedifferentieerde opdrachten, externe apps, groepen, peerbeoordelingen en profielen werken niet in de weergave voor testcursist. Je ziet alleen wat jij, als cursusleider, je cursisten wilt laten zien.

Opmerkingen:

  • Elke Canvas-cursus heeft een afzonderlijk testcursist-account. Telkens wanneer je een nieuwe cursus maakt, moet je de Cursistweergave voor die cursus inschakelen.
  • Inleveringen en scores voor de testcursist hebben geen invloed op cursusanalyses.
  • Je krijgt de lay-out van de cursus alleen te zien zoals je cursisten die te zien krijgen. Je ziet geen cursistspecifieke informatie, zoals gesprekken tussen cursisten.
  • Cursistweergave mag niet worden gebruikt om MasteryPaths te testen in de bèta- of testomgeving.
  • Nadat je de Cursistweergave hebt geactiveerd, wordt de testcursist weergegeven aan het eind van de Cijferlijst en SpeedGrader en wordt deze automatisch toegevoegd aan elke sectie in je cursus. Als je de testcursist volledig wilt verwijderen, moet je dat doen in de sectie-inschrijvingen.
  • Beoordelingen van Nieuwe toetsen moeten als voorbeeld in Nieuwe toetsen worden weergegeven en niet als testcursist worden gemaakt. Pogingen van de testcursist kunnen niet worden teruggesteld en zullen de analyserapporten beïnvloeden.

Cursistweergave openen

Je hebt vanaf de meeste gebieden in de cursus toegang tot Cursistweergave waaronder: Start, Modules, Opdrachten, Aankondigingen, Discussies, Toetsen, Pagina's, Syllabus en Leerdoelen.

Klik op de knop Cursistweergave (Student View) om als een testcursist de pagina te bekijken.

Cursus bekijken

Je kunt nu de cursus bekijken zoals een cursist die te zien krijgt. Cursisten kunnen bijvoorbeeld niet de navigatielink Instellingen zien, die voor cursusleiders wel wordt weergegeven.

Je kunt zien dat de Cursistweergave geopend is omdat onderaan het scherm wordt aangegeven dat je bent aangemeld bij de Cursistweergave.

Cursist resetten

Je kunt de testcursist resetten door te klikken op Cursist resetten (Reset Student). Daardoor wordt alle activiteit gewist die geen cursistinteractie omvat.

Als je bijvoorbeeld een opdracht hebt gemaakt en die als testcursist hebt ingeleverd, maar vervolgens bent vergeten een type inlevering op te geven, kun je op de knop Cursist resetten klikken en de opdracht opnieuw als testcursist inleveren.

Cursistweergave verlaten

Klik op de knop Cursistweergave verlaten (Leave Student View) om terug te keren naar je cursus in de cursusleiderweergave.