Hoe gebruik ik de indexpagina Vergaderingen?

Op de indexpagina Vergaderingen kun je alle vergaderingen binnen een cursus zien. Als cursusleider kun je nieuwe vergaderingen maken, vergaderingen starten en voltooide vergaderingen beheren. Als je organisatie een upgrade heeft uitgevoerd naar de premiumversie van Canvas Conferences, kun je vergaderingsstatistieken bekijken.

Meer informatie over Vergaderingen.

Opmerkingen:

  • Een vergadering maken is een cursusmachtiging. Als je geen vergaderingen kunt maken, heeft je organisatie deze functie beperkt.
  • Zie Bronnen voor webvergaderingen voor meer informatie over de opties voor webvergaderingen in Canvas.
  • De link Cursusnavigatie voor je tool voor webvergaderingen laat de naam van die tool zien. De link kan worden weergegeven als BigBlueButton, Adobe Connect of als de naam van de tool voor webvergaderingen die jouw instituut gebruikt.

Open vergaderingen

Open vergaderingen

Klik in Cursusnavigatie op de link voor je tool voor webvergaderingen. De naam van de link laat de naam zien van de tool die door je instituut wordt gebruikt.

Vergaderingen bekijken

Vergaderingen bekijken

Vergaderingen worden in twee groepen onderverdeeld: Nieuwe vergaderingen [1] en Voltooide vergaderingen [2]. Voor beide groepen wordt altijd de naam [3] en de beschrijving [4] van de vergadering weergegeven.

Als een cursist een uitnodiging voor een vergadering heeft gekregen, kan de cursist de vergadering bekijken op de pagina Vergaderingen.

 

Vergadering beheren

Wanneer deelnemers worden toegevoegd aan of verwijderd uit een cursus, kunnen cursusleiders de deelnemers synchroniseren met nieuwe vergaderingen. Wanneer je op de optie Deelnemers synchroniseren (Sync Attendees) klikt, worden alle deelnemers toegevoegd aan de nieuwe vergadering.

Je kunt ook de vervolgkeuzelijst met opties gebruiken om de vergadering te bewerken [2] of verwijderen [3].

Lopende vergadering bekijken

Lopende vergadering bekijken

Als moderator kun je nieuwe vergaderingen beginnen [1]. Zodra de vergadering is begonnen, verandert de status van de vergadering in Bezig [2]. Gebruikers die voor de vergadering zijn uitgenodigd, kunnen zich bij de vergadering aanmelden zolang de knop Deelnemen (Join) zichtbaar is [3].

Voltooide vergaderingen bekijken

Voltooide vergaderingen bekijken

Voltooide vergaderingen worden weergegeven in de sectie Voltooide vergaderingen. Voor elke voltooide vergadering wordt de naam, datum en beschrijving weergegeven.

Opgenomen vergadering bekijken

Opgenomen vergadering bekijken

Bij voltooide vergaderingen waarvoor het maken van opnames is ingeschakeld, wordt een pijlpictogram [1] weergegeven.

Klik op de naam van de vergadering [2] om de opname en aanvullende gegevens weer te geven.

Opname openen

Opname openen

Klik op de link voor Video of Presentatie (Presentation) om de vergadering af te spelen. Je kunt ook de duur van de opname weergeven [2].

De link voor de opname-indeling wordt pas weergegeven nadat het bestand van de vergadering is verwerkt om te worden afgespeeld. Het kan even duren voordat het verwerken is voltooid. Als in de vergadering gebruik is gemaakt van ondertiteling, wordt op de afspeelbalk van de video een CC-knop weergegeven om de beschikbare ondertiteling te kunnen zien.

Klik op Verwijderen (Delete) [3] om de opname te verwijderen.

Opmerking: Voor alle basisaccounts voor Vergaderingen worden de opnamen automatisch 7 dagen na beëindiging van de vergadering verwijderd.

Opmerkingen openen

Opmerkingen openen

Als je vergadering gedeelde opmerkingen bevatte, kun je die bekijken door te klikken op de link Opmerkingen (Notes). De gedeelde opmerkingen worden in een nieuw tabblad van de browser weergegeven, waar ze bekeken en gekopieerd kunnen worden.

Opmerking: Opmerkingen zijn alleen beschikbaar voor opgenomen vergaderingen.

Statistieken openen

Statistieken openen

Als je organisatie een upgrade heeft uitgevoerd naar de premiumversie van Canvas Conferences, kun je vergaderingsstatistieken bekijken door te klikken op de link statistieken (Statistics).

Statistieken bekijken

Statistieken zijn gegevens over de deelname van cursisten aan de opgenomen sessie, zoals de duur van aanwezigheid in de sessie [1], het aantal moderators en deelnemers [2] en het aantal cursisten dat heeft gesproken, een bericht heeft gestuurdm emoji's heeft gebruikt of een hand heeft opgestoken tijdens de vergadering [3]. In de statistieken zijn ook de antwoorden van cursisten op polls opgenomen [4].

Je kunt statistieken als een CSV-bestand downloaden door te klikken op de knop CSV downloaden (Download CSV) [5].