Hoe gebruik ik de kolom Totaal in de Cijferlijst?

De kolom Totaal in de Cijferlijst laat het totaalcijfer van alle opdrachten met een cijfer in de cursus zien, inclusief opdrachten met een verborgen cijfer.

Je kunt de kolom Totaal in je Cijferlijst aanpassen. De kolom Totaal kan in de Cijferlijst naar voren worden gehaald, of worden gesorteerd zodat de cijfers in oplopende of aflopende volgorde worden weergegeven. Je kunt in de Cijferlijst schakelen tussen het totaalcijfer van studenten als percentage en het totaalcijfer als puntenwaarde. Het totaalcijfer wordt standaard als percentage met twee cijfers achter de komma weergegeven.

Opmerkingen:

  • De optie de cijfers als een puntenwaarde te bekijken is alleen beschikbaar wanneer je in je cursus niet-gewogen opdrachtgroepen gebruikt. Wanneer opdrachtgroepen zijn gewogen, kunnen er geen punten worden weergegeven voor het totaalcijfer.
  • De weergave van de kolom Totaal in de Cijferlijst kan beperkt zijn wanneer er meerdere beoordelingsperioden zijn ingeschakeld. Deze functie zorgt er ook voor dat het totaalcijfer niet wordt weergegeven op de Cijferpagina van de cursist.
  • Wanneer meerdere beoordelingsperiodes ingeschakeld zijn in een cursus en de beoordelingsperiodes gewogen worden, kunnen er geen punten getoond worden voor het totaalcijfer.

Cijfers openen

Cijfers openen

Klik op de link Cijfers (Grades) in Cursusnavigatie.

Het menu van de kolom Totaal openen

Het menu van de kolom Totaal openen

Beweeg met de cursor over de kop van de kolom Totaal en klik op het menu Meer opties (More Options).

Kolom Totaal sorteren

Kolom Totaal sorteren

Om de Cijferlijst te sorteren op oplopende of aflopende totaalcijfers, klik je op de link Sorteren op (Sort by) [1] en selecteer je vervolgens de optie Cijfer - laag naar hoog (Grade - Low to High) of Cijfer - hoog naar laag (Grade - High to Low) [2].

Overschakelen op punten

Overschakelen op punten

Het totaalcijfer wordt standaard als percentage met twee cijfers achter de komma weergegeven.

Als je cursus niet-gewogen opdrachtgroepen gebruikt, kun je de totale cijfers van je leerlingen zien als punten. Klik op de link Weergeven als punten (Display as Points).

Waarschuwing Punten bekijken

Canvas bevestigt dat je wilt overschakelen naar de weergave Totaalcijfer. Als je dit waarschuwingsbericht voor je cursus niet meer wilt zien, kun je op het vakje Niet tonen... (Don't show...) klikken [1].

Klik op de knop Doorgaan (Continue) [2].

Overschakelen op percentages

Overschakelen op percentages

Je kunt terugschakelen naar percentages door op het menupictogram Totaal te klikken en Weergeven als percentage (Display as Percentage) te selecteren.

Kolom Totaal verplaatsen

Kolom Totaal verplaatsen

Klik op de link Naar voren halen (Move to Front) om de kolom in de Cijferlijst naar voren te halen.