Hoe voeg ik een aankondiging toe aan een cursus?

Je kunt een aankondiging maken om belangrijke informatie te delen met alle gebruikers binnen je cursus en met gebruikers binnen secties van een cursus. In je meldingen-voorkeuren kun je kiezen om meldingen te ontvangen voor aankondigingen die je zelf hebt aangemaakt en ook voor berichten op aankondigingen die je hebt aangemaakt.

Opmerkingen:

 • Je cursus moet worden gepubliceerd zodat studenten meldingen kunnen ontvangen. Als je een aankondiging importeert van een andere Canvas-cursus, worden er geen nieuwe meldingen voor de aankondiging naar de cursusgebruikers gestuurd.
 • Als een aankondiging vóór de startdatum van de cursus wordt gemaakt en de instelling Studenten kunnen alleen tussen deze datums aan de cursus deelnemen is ingeschakeld, zullen de studenten geen meldingen voor de aankondiging ontvangen.
 • Er worden geen meldingen verstuurd voor aankondigingen die zijn opgesteld voordat de cursus is gepubliceerd.
 • Gebruikers van de Student-app kunnen geen aankondigingen op de startpagina bekijken. Zij kunnen wel aankondigingen in de Aankondigingen-navigatie van de cursus bekijken.

Aankondigingen openen

Aankondigingen openen

Klik op de link Aankondigingen (Announcements).

Aankondiging toevoegen

Klik op de knop Aankondiging toevoegen (Add Announcement).

Aankondiging maken

Voer een titel in voor de aankondiging in het onderwerptitelveld [1] en voeg inhoud toe in de Rich Content Editor [2].

Opmerking: In de Rich Content Editor wordt rechtsonder het tekstvak een woordentelling weergegeven.

Secties selecteren

Secties selecteren

Standaard stuurt Canvas je aankondiging naar alle secties binnen je cursus. Je kunt specifieke secties voor je aankondiging selecteren door de vervolgkeuzelijst Plaatsen in (Post to) te openen en secties te selecteren in de weergegeven lijst.  

Opmerking: Als je cursus geen secties bevat, geeft Canvas toch de optie Alle secties weer en kunnen alle cursusdeelnemers de aankondiging zien.

Docenten en onderwijsassistenten krijgen een melding van alle aankondigingen van nieuwe cursussen, tenzij er van een een sectiebeperking sprake is.

Bijlage toevoegen

Bijlage toevoegen

Je kunt een bijlage aan je discussie toevoegen door op de knop Bestand kiezen (Choose File) [1] te klikken.

Indien vereist door je instituut, moet je de instellingen voor de gebruiksrechten voor je bijlage selecteren. Om de gebruiksrechten te beheren, klik je op het pictogram Gebruiksrechten instellen [2].

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Gebruiksrechten (Usage Right) [3] een van de vijf gebruiksrechten. Als je een docent bent en niet zeker weet welk gebruiksrecht van toepassing is op je bestand, kun je voor raad contact opnemen met je beheerder.

 • Ik heb het auteursrecht (originele inhoud die door jou is gemaakt)
 • Ik heb toestemming gekregen om het bestand te gebruiken (geautoriseerde toestemming van de auteur)
 • Het materiaal is in het publieke domein (expliciet toegewezen aan het publieke domein, geen auteursrechthouders of is niet meer beschermd door auteursrecht)
 • Het materiaal valt onder een uitzondering - bijv. fair use, het recht om te citeren of een andere uitzondering die onder van toepassing zijnde auteursrechtwetgeving valt (fragment of samenvatting die gebruikt wordt voor commentaar, nieuwsverstrekking, onderzoek of analyse in het onderwijs)
 • Het materiaal is gelicentieerd onder Creative Commons; deze optie vereist ook de instelling van een specifieke Creative Commons-licentie

Indien bekend, voer je de informatie van de auteursrechthouder in het veld Auteursrechthouder (Copyright Holder) in [4].

Klik op de knop Opslaan (Save) [5] om je instellingen voor de gebruiksrechten op te slaan. Je kunt de instellingen voor de gebruiksrechten bewerken door op het pictogram Gebruiksrechten instellen (Set usage rights) te klikken.

Opties selecteren

Aankondigingsopties selecteren

In de sectie Opties kun je verschillende opties voor je aankondiging selecteren. Je kunt het plaatsen van je aankondiging uitstellen [1], zodat je de aankondiging later kunt inplannen.

Je kunt ook gebruikers opmerkingen laten plaatsen bij de aankondiging [2] en studenten verplichten te reageren op een bericht voordat ze andere antwoorden te zien krijgen [3].

Je kunt een postcast-feed voor aankondigingen inschakelen [4] en studenten antwoorden op aankondigingen laten liken [5].

Opmerkingen:

 • Standaard zijn er geen opmerkingen toegestaan in aankondigingen, tenzij het selectievakje Geef gebruikers de mogelijkheid om opmerkingen te geven (Allow users to comment) is ingeschakeld.
 • De optie Geef gebruikers de mogelijkheid om opmerkingen te geven is persistent, hetgeen betekent dat de optie die je selecteert tijdens het maken of bewerken van een aankondiging, wordt meegenomen wanneer je een nieuwe aankondiging in de cursus maakt. De optie Gebruikers moeten een bericht plaatsen voordat ze antwoorden kunnen zien is echter niet persistent.
 • Er zijn geen opties voor opmerkingen voor je beschikbaar als in je cursus het gebruik van aankondigingsopmerkingen is uitgeschakeld. Ga naar de cursusinstellingen als je deze selectievakjes niet ziet.

Aankondiging publiceren

Aankondiging publiceren

Klik op de knop Publiceren (Publish).

Opmerking: Tenzij je gebruikmaakt van de vertragingsoptie in Aankondigingen, wordt je aankondiging onmiddellijk in je cursus worden geplaatst wanneer je op Publiceren (Publish) klikt.

Aankondiging bekijken

Bekijk de aankondiging op de overzichtspagina met aankondigingen.