Hoe maak ik een enquête in mijn cursus?

Je kunt enquêtes gebruiken om feedback te krijgen van je cursisten. Je kunt cursisten extra punten geven als ze een enquête invullen. Beoordeelde enquêtes worden weergegeven in de Syllabus, de Cijferlijst en Takenlijsten.

Opmerkingen:

  • Cursistanalyses voor enquêtes moeten als CSV-bestand worden gedownload. Itemanalyse is niet beschikbaar voor enquêtes.
  • De anonieme optie kan in of uit worden geschakeld voor- of nadat een enquête reacties heeft ontvangen, zodat een gebruiker met voldoende machtigingen de identiteit en antwoorden van een cursist kan bekijken. Je kunt volledig anonieme antwoorden op enquêtes verzamelen door een enquêteprogramma van derden te gebruiken.

Toetsen openen

Toetsen openen

Klik op de link Toetsen (Quizzes).

Toets toevoegen

Toets toevoegen

Klik op de knop Toets toevoegen (Add Quiz).

Toets-engine selecteren

Toets-engine selecteren

Als je cursus Nieuwe toetsen heeft ingeschakeld, moet je een toets-engine selecteren.

Enquêtes moeten met behulp van klassieke toetsen worden gecreëerd. Klik op de optie Klassieke toetsen (Classic Quizzes) [1] om een enquête met behulp van klassieke toetsen te creëren.

Klik vervolgens op de knop Inleveren (Submit) [2].

Enquêtedetails toevoegen

Geef je enquête een naam [1] en typ instructies voor bij de enquête in het tekstvak [2].

Enquêtetype selecteren

Klik op de vervolgkeuzelijst Toetstype (Quiz Type) [1] en selecteer het enquêtetype dat je wilt maken [2].

Enquêteopties selecteren

Enquêteopties selecteren

Breng je enquête onder in een opdrachtgroep [1], geef je enquête een score [2] en vul de enquêteopties in [3].

Binnen enquêtes beschik je over alle gebruikelijke toetsopties, maar je kunt inleveringen van enquêtes ook anoniem houden [4]. Deze anonieme optie geldt voor zowel beoordeelde als niet-beoordeelde enquêtes en kan voor of na inlevering van een enquête al dan niet worden ingeschakeld.

Beschikbaarheidsdatums selecteren

Beschikbaarheidsdatums selecteren

Je kunt voor je enquête een inleverdatum en beschikbaarheidsdatums instellen.

Vraag toevoegen

Vraag toevoegen

Klik op het tabblad Vragen (Questions) [1]. Maak handmatig een nieuwe enquêtevraag door op de knop Nieuwe vraag (New Question) [2] te klikken. Ga naar de les vraagtype in de handleiding voor cursusleiders om na te gaan wat voor opties er voor vragen beschikbaar zijn.

Opmerking: Als je in een anonieme enquête een vraag met bestandsupload opneemt, is de naam van de cursist opgenomen in de naam van de gedownloade bestanden. Als je anonimiteit in een enquête wilt waarborgen, neem dan geen vragen op waarbij een bestand moet worden geüpload.

Enquêtevraag een naam geven

Enquêtevragen worden voor cursusleiders niet automatisch van een naam voorzien. Om een aangepaste naam aan de enquêtevraag te geven, voer je de naam in het tekstveld voor vragen in. Met aangepaste namen kun je de enquêtevragen gemakkelijker herkennen.

Ongeacht de naam van de vraag, zien cursisten de enquêtevragen altijd in numerieke volgorde (vraag 1, vraag 2, enz.).

(Kwantitatieve) vragen met een Likert-schaal maken

Als je vragen met een kwantitatieve schaal wilt opnemen, kun je een vraag met een Likert-schaal maken met behulp van het vraagtype Meerdere vervolgkeuzelijsten. Ga naar de les over de Likert-schaal voor meer informatie.

Enquête opslaan

Enquête opslaan

Klik op de knop Opslaan (Save) om je werk op te slaan en een voorbeeld van de enquête te zien.

Opmerking: Publiceer de enquête niet voordat het je eindproduct is. Als je klaar bent om de enquête te publiceren en deze beschikbaar te stellen aan cursisten, klik je op de knop Opslaan en publiceren (Save & Publish).

Voorbeeld bekijken en toets publiceren

Voorbeeld bekijken en toets publiceren

Klik op de knop Voorbeeld (Preview) [1] om een voorbeeld van de enquête te zien. Wanneer je zo ver bent dat cursisten de enquête in de cursus mogen zien, klik je op de knop Publiceren (Publish) [2].