Hoe gebruik ik de kalender als cursusleider?

De Kalender is een geweldige manier om op één plaats alles te zien wat je voor al je lessen moet doen. Je kunt kalenderevenementen per dag, week, maand of per agendalijst weergeven. De kalender geeft ook toegang tot de planner, wat een optionele planningsfunctie is in Canvas.

Meer informatie over de Kalender.

Opmerking: Als je je taal of lokale voorkeuren verandert, is het mogelijk dat de begindatum van de kalenderweek ook verandert. Bij bepaalde talen of lokale instellingen komt de begindatum van de kalenderweek op maandag te staan.

Kalender openen

Kalender openen

Klik op de link Kalender (Calendar) in het Globale Navigatiemenu.

Kalender bekijken

De kalender omvat alle cursussen en geeft informatie weer over elk van de cursussen en groepen waarvoor je bent ingeschreven. In de navigatiebalk, kun je kiezen om de kalender per week, maand of per agenda weer te geven (Week, Month or Agenda) [1] De weergave die je kiest bepaalt de stijl van het kalender venster [2] Standaard wordt de kalender getoond in de Maand (Month) weergave.

De zijbalk toont een snelle weergave van de kalender [3], je cursussen- en groepenlijst en items zonder datum van je cursussen en groepen.

Om de iCal-link voor het exporteren van je Canvas-kalender naar andere kalender-apps weer te geven, klik je op de link Kalender-feed (Calender Feed) [4].

Agendaitems toevoegen

Agendaitems toevoegen

Elke kalenderweergave toont alle opdrachten, evenementen of takenitems die aan de kalender zijn toegevoegd. Je kunt op elk ogenblik evenementen toevoegen in de navigatiebalk door te klikken op de knop Toevoegen (Add). Je kunt opdrachten toevoegen en cursusevenementen toevoegen, waaronder terugkerende evenementen,en alle gebruikers kunnen persoonlijke evenementen toevoegen.

Als je instituut gebruik maakt van de planner-tool, kun je ook Planner-afspraakgroepen aanmaken.

Kalenderlijst weergeven

Elke persoonlijke, cursus en groepskalender wordt onderscheiden door een andere kleur in de kalenderweergave. Bijbehorende items voor elke cursus of groep zullen binnen de kalenderweergave van elke kalender [1] verschijnen.

Standaard worden de eerste 10 cursussen en groepskalenders geselecteerd en in de kalenderweergave getoond. Om de kalender te verbergen, klik je op het vakje naast de naam van de kalender [calendar] [2]. Kalenders die niet actief zijn binnen de kalenderweergave worden als vervaagde tekst getoond [3].

Opmerking: Canvas zal een willekeurige kleur voor elke kalender kiezen, tenzij een aangepaste kleur wordt gekozen. Elke kalender bevat 15 standaard kleuren, maar je kunt een hex code invoegen om een kleur naar keuze te maken. De kleuren die in de Dashboardcursuskaarten ingesteld zijn, worden ook in de kalender bewerkt.

List met items zonder datum weergeven

List met items zonder datum weergeven

Door Items zonder datum (Undated items) link uit te vouwen, zie je een lijst van evenementen en opdrachten zonder datum. De opdrachten en evenementen worden gedifferentieerd met iconen en door middel van de persoonlijke, cursus- en groepskalender kleur. Je kunt inleverdatums toewijzen aan ongedateerde items door ze naar de Kalender te slepen.

Kalender per maand weergeven

Kalender per maand weergeven

In de maandweergave klik je op de pijlknoppen [1] om van maand tot maand te gaan. Om gebeurtenissen voor de huidige datum weer te geven, klik je op de knop Vandaag (Today) [2].

Als je een specifieke datum wilt weergeven, klik je op de link voor de maand [3] en typ je een datum in het datumveld [4] of selecteer je een datum in de kalender [5].

Opdrachten en evenementen weergeven

Opdrachten worden weergegeven met een icoon naast de titel van de opdracht. Het icoon weerspiegelt het type opdracht: Discussie [Discussion] [1], Opdracht [Assignment] [2], Toets [Quiz] [3] of Evenementen [Events] [4]. Niet-beoordeelde items met een taakdatum worden ook in de kalender van een cursus [5] weergegeven.

Elke item op de kalender is met kleuren gecodeerd overeenkomstig de cursussen of kalenders in de zijbalk.

Voor meer informatie over een opdracht of evenement, beweeg je over het item [6].

Kalenderopdrachten mogen ook worden doorgestreept [crossed out] [7], een eenvoudige manier om bij de opdrachten bij te houden. Opdrachten worden doorgehaald zodra de inleverdatum is vertreken en alle inleveringen zijn beoordeeld.

Dagevenementen weergeven

Dagevenementen tonen het pictogram evenementen en hebben geen specifieke tijd voor het evenement [1].

Als je een dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, wijs je naar de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl [2] ziet. Sleep je evenement over alle datums in the huidige maand.

Verschillende inleverdatums weergeven

Verschillende inleverdatums weergeven

Als een cursus secties of individuele cursisten met verschillende inleverdatums voor opdrachten heeft, wordt dezelfde opdracht meerdere keren weergegeven. Afhankelijk van de instelling van de opdracht kan deze op dezelfde datum of op meerdere datumw worden weergegeven. Cursisten zien dan alleen de inleverdatum van hun specifieke opdracht.

Kalender per week weergeven

Om de kalender per week te zien, klik je op de Week knop. De week weergave toont alle kalenderitems op datum en tijd. Sommige opdrachten zouden voor 23:59 u moeten ingediend worden en dit verschijnt aan de onderkant van de kalenderweergave.

Dagevenementen weergeven

Dag evenementen verschijnen bovenaan de kalenderweek. Deze evenementen omvatten geen specifieke evenementstijd.

Zoals in de maand weergave, ga je, als je de dagevenement over meerdere dagen wilt verlengen, over de rand van het evenement totdat je een zwarte pijl ziet. Sleep je evenement over alle gewenste data. In de weekweergave, kun je alleen een evenement naar het eind van de week die je aan het weergeven bent slepen.

Kalenderagenda weergeven

Kalenderagenda weergeven

Om je kalender items in een agenda indeling te weergeven, klik je op de knop Agenda.

Planner weergeven

Planner weergeven

Als je instituut de planner heeft ingeschakeld, kun je de plannerevenementen rechtstreeks beheren in elke cursuskalender. Om een afspraakgroep toe te voegen klik je op de knop Toevoegen (Add) [1] en selecteert dan het tabblad Afspraakgroep (Appointment Group) [2]. De toegevoegde afspraakgroep wordt vervolgens weergegeven in je kalender. Bovendien kun je groepen bekijken of bewerken en cursisten rechtstreeks uit de cursuskalender verwijderen.