Hoe kan ik de geschiedenis van een pagina in een cursus bekijken?

Wanneer je cursuspagina's kunt bewerken, kun je de paginageschiedenis zien, evenals de datum, de tijd en de auteur die de pagina heeft gewijzigd. Je kunt dan ook de pagina-inhoud terugzetten naar een vorige versie van de pagina.

De afbeeldingen in deze les zijn bedoeld voor de cursusleidersweergave, maar dezelfde stappen gelden ook voor cursisten die cursuspagina's mogen bewerken.

Opmerkingen:

  • Zelfs wanneer ze bewerkingstoegang in de pagina-instellingen hebben, kunnen cursisten geen pagina's binnen een cursus terugzetten naar een vorige versie. Ze kunnen pagina-inhoud alleen terugzetten voor pagina's binnen cursistengroepen.
  • Wijzigingen aan HTML- en CSS-codefragmenten worden niet opgeslagen in de paginageschiedenis.

Pagina's openen

Pagina's openen

Klik in Cursusnavigatie op de link Pagina's (Pages).

Pagina's bekijken

Met de tool Pagina's kun je de voorpagina van de cursus openen, als er een voorpagina is geselecteerd. Als je een pagina uit de index Pagina's wilt selecteren, klik je op de knop Alle pagina's bekijken (View All Pages).

Pagina openen

Klik op de pagina die je wilt bekijken.

Paginageschiedenis bekijken

Paginageschiedenis bekijken

Klik op het pictogram Opties [1] en selecteer de link Paginageschiedenis bekijken (View Page History) [2].

Laatste revisie bekijken

Laatste revisie bekijken

In de paginageschiedenis wordt standaard de laatste revisie weergegeven.

Eerdere versie bekijken of herstellen

Eerdere versie bekijken of herstellen

Als je een eerdere versie van een pagina wilt openen, klik je op de gewenste datum [1] en vervolgens op de link Deze revisie herstellen (Restore this revision) [2].

Opmerking: Cursisten kunnen geen eerdere versie van een pagina binnen een cursus herstellen.

Canvas zet de eerdere versie terug naar de meest recente revisie [1]. Als je de huidige pagina wilt vervangen door andere inhoud, klik je op een andere datum en paginarevisie. Door een paginarevisie terug te zetten wordt ook je naam aan de paginageschiedenis gekoppeld.

Klik op het pictogram voor sluiten [2] om terug te keren naar de huidige paginarevisie. Je kunt ook de breadcrumbnavigatie [3] gebruiken om terug te keren naar de huidige pagina of de pagina-index.