Hoe gebruik ik de pagina Toets modereren (Moderate Quiz) nadat ik een toets heb gepubliceerd?

Nadat je een toets hebt gepubliceerd, wordt in de zijbalk van de toets de link Toets modereren (Moderate Quiz) weergegeven, waarmee je de toets voor iedere cursist in je cursus kunt modereren. Op de pagina Toets modereren kun je de voortgang van inleveringen door cursisten volgen en zien hoeveel toetspogingen iedere cursist heeft ondernomen. Je kunt cursisten ook extra pogingen geven, extra tijd geven voor tijdgebonden toetsen en toetspogingen handmatig ontgrendelen.

Opmerkingen:

  • Afhankelijk van de grootte van je cursus kan het enkele minuten duren voordat de informatie over Toets modereren is bijgewerkt. Wellicht moet je de pagina vernieuwen om de meest recente gegevens te zien.
  • Als je de toetsinstellingen wijzigt terwijl een cursist een toets maakt, wordt de nieuwe instelling pas toegepast nadat de cursist de huidige poging heeft afgerond.

Toetsen openen

Toetsen openen

Klik in de cursusnavigatie op de link Quizzen (Quizzes).

Toets openen

Toets openen

Klik op de naam van de toets.

Deze toets modereren

Klik op de link Deze toets modereren (Moderate This Quiz).

Zoekfilter bekijken

Als je de toetspogingen van een specifieke cursist wilt bekijken, gebruik je het veld Personen zoeken (Search People).

Kolommen voor Toets modereren bekijken

De pagina Toets modereren geeft de volgende informatie weer:

  • Naam van cursist [1]
  • Aantal keren dat de cursist deze toets al heeft proberen te maken [2]
  • Toetstijd – voltooide pogingen laten zien hoelang de cursist erover deed om de toets te voltooien. De lopende tijd geeft aan hoeveel tijd de cursist nog heeft om de toets te voltooien [3]
  • Aantal resterende pogingen, indien van toepassing [4]
  • Toetsscore – voor meerdere inleveringen; de score heeft betrekking op de meest recente poging [5]

 

Klik op het pictogram voor vernieuwen [6] om de pagina te vernieuwen en ervoor te zorgen dat alle kolomstatistieken actueel zijn.

Tijd huidige poging bekijken

Als je de pagina Toets modereren bekijkt terwijl een cursist een toets aan het maken is, laat de kolom Tijd de lopende tijd voor de toets zien. Wanneer de tijd is verlopen, geeft de kolom Tijd de inlevering weer als Tijd is op! (Time Up!)

Voor niet-tijdgebonden toetsen telt de timer af naar de Tot-datum van de toets. Als er voor de toets geen Tot-datum is ingesteld, wordt de toets standaard ingesteld op de einddatum van de cursus. De weergave van het hoogste getal is in maanden, dagen, uren, minuten en seconden.

Opmerking: Wanneer cursisten een niet-tijdgebonden toets maken, geeft hun timer de verstreken tijd aan.

Tijd huidige poging van tijdgebonden toets bekijken

Als je de pagina Toets modereren bekijkt terwijl een cursist een tijdgebonden toets aan het maken is, laat de kolom Tijd de resterende tijd voor de toets zien [1]. Wanneer de tijd is verlopen, geeft de kolom Tijd de inlevering weer als Tijd is op! (Time Up!)

De toets geeft ook een klokpictogram weer [2] waarmee je de tijd voor de huidige poging kunt verlengen. Meer info over huidige tijdgebonden toetsen modereren.

Opmerking: Wanneer cursisten een tijdgebonden toets maken, geeft hun timer de resterende tijd aan.

Openstaande inleveringen bekijken

Als op de pagina een waarschuwing wordt weergegeven, is de tijd voor een of meer inleveringen van cursisten verstreken, maar de inleveringen zijn openstaand en moeten handmatig worden ingediend. Informatie over het inleveren van openstaande toetsen.

Toets modereren

Met het pictogram Bewerken (Edit) kun je op elk gewenst moment de toets voor een cursist modereren. Door een toets te modereren geef je cursisten extra pogingen en kun je toetspogingen handmatig ontgrendelen. Afhankelijk van de toetsinstellingen kun je ook extra tijd instellen voor tijdgebonden toetsen en kun je cursisten nog eens hun toetsresultaten laten zien.

Als je een toets voor meerdere cursisten wilt modereren en voor elk daarvan dezelfde instellingen wilt toepassen, kun je je wijzigingen voor alle cursisten tegelijk toepassen. Meer informatie over het instellen van extra toetspogingen.