Hvordan oppretter jeg en konferanse i et emne?

Du kan opprette en konferanse i et kurs for å holde virtuelle kontortider og taler. Konferanseinvitasjoner sendes ut når konferansen er opprettet. For å varsle inviterte om kommende konferanser, kan du opprette emnehendelser i kalenderen.

Konferanser kan opprettes med så mange brukere som nødvendig, men den anbefalte retningslinjen er maks 25 brukere. Du kan opprette flere konferanser som blir oppført i kronologisk rekkefølge, etter datoen de ble opprettet. Den nyeste konferansen som er opprettet vises øverst i listen.

Merknader:

  • Å opprette en konferanse er en emne-tillatelse. Hvis du ikke kan opprette en konferanse, har institusjonen begrenset denne funksjonen.
  • Brukere invitert til en konferanse vil ikke motta varsel i Canvas. Men de kan, avhengig av brukerens varselinnstillinger, motta et varsel via e-post og/eller push-varsel. For å varsle brukere om en konferanse i Canvas, vurder å legge til en kunngjøring, oppgave, eller kalenderhendelse.
  • For mer informasjon om web-konferansevalg i Canvas, vis Web Conferencing Resources.
  • Emnenavigasjonslenken for webkonferanseverktøyet ditt gjenspeiler navnet på webkonferanseverktøyet. Lenken kan vises som BigBlueButton, Adobe Connect eller navnet på webkonferanseverktøyet institusjonen din brukes.

Merknad: Hvis institusjonen din mest sannsynlig trenger mer enn 10 konferanser drevet av BigBlueBotton, vurder å oppgradere til Premium BigBlueBotton eller utforsk alternative konferanseløsninger som Canvas samarbeider med, som Zoom, Hangouts, Teams og andre video-konferanseverktøy som tilbyr gratis eller rabatterte tjenester.

Åpne konferanser

Åpne konferanser

I Emnenavigasjon klikker du på lenken for webkonferanseverktøyet ditt. Lenkenavnet gjenspeiler konferanseverktøyet som brukes av institusjonen din.

Legg til konferanse

Legg til konferanse

Klikk på «Legg til konferanse» (Add Conference)-tasten.

Legg til konferansedetaljer

For å lage en ny konferanse, skriv navnet på konferansen i feltet Navn (Name) [1].

Du kan sette en tidsbegrensing på hvor lenge inviterte medlemmer kan bli med i konferansen, skriv antall minutter i feltet Varighet i minutter (Duration in Minutes) [2]. Fristen begynner når verten starter konferansen. Når varigheten er utløpt vil ikke nye deltakere kunne bli med, og konferansen fortsetter inntil den siste personen forlater møterommet eller konferansen, eller konferanse-arrangøren avslutter konferansen.

Du kan aktivere opptaksalternativer for denne konferansen, velger du Aktiver opptak for denne konferansen (Enable recording for this conference) [3].

For å sette en tidsbegrensning for konferansen, kan du lage en langvarig konferanse ved å markere i boksen Ingen tidsbegrensning (for langvarige konferanser) [No time limit (for long-running conferences)] [4]. Dette valget fjerner tidsbegrensningen i varighet-feltet.

For å legge til et venterom til konferansen, velg avmerkingsboksen Aktiver venterom (Enable waiting room) [5].

Hvis du vil legge den til i emnekalenderen slik at studentene kan se den, velg avmerkingsboksen Legg til i kalender (Add to Calendar) [6].

For å lage en beskrivelse av din konferanse, skriv beskrivelse i feltet Beskrivelse (Description) [7].

Inviter emnedeltakere

Inviter emnedeltakere

Du kan legge til en hvilken som helst bruker fra emnet ditt i konferansen. Når en bruker har blitt invitert, kan imidlertid brukeren ikke fjernes fra konferansen.

Som standard vil alle medlemmene i et emne bli invitert til en konferanse (conference) [1].

For å fjerne alle emneobservatører fra konferanseinvitasjonen, velg merkeboksen Fjern alle emneobservatørmedlemmers (Remove All Course Observer Members) [2.] Når denne avmerkingsboksen er valgt, vil alle emnemedlemmer unntatt observatørene bli invitert til konferansen.

Du kan administrere følgende innstillinger for deltakere:

  • Del webkamera: lar deltakerne dele webkameraet sitt [3].
  • Se andre seeres webkameraer: la deltakere se andre seeres webkameraer [4].
  • Del mikrofon: lar deltakere dele mikrofonen sin [5].
  • Send offentlige chat-meldinger: lar deltakere sende offentlige chat-meldinger [6].
  • Send privat chat-meldinger: lar deltakere sende private chat-meldinger [7].

Merknad: Konferanser kan romme så mange brukere som nødvendig, men den anbefalte retningslinjen er maks 25 brukere.

Inviter medlemmer

For å velge bestemte seksjoner, grupper eller deltakere i emnet, fjern markeringen i boksen inviter alle emnedeltakere (Invite All Course Members) [1].

For å invitere en eller flere emneseksjoner, merk av i avmerkingsboksen(e) for seksjonen(e) [2].

For å invitere en eller flere grupper, merk av i avmerkingsboksen(e) for gruppen(e) [3].

For å invitere en eller flere individuelle medlemmer, merk av i avmerkingsboksen(e) for medlemmene [4].

Opprett konferanse

Opprett konferanse

For å lagre konferanse.innstillingene, klikk på Opprett (Create)-tasten.

Merknad: Studenter invitert til en konferanse vil ikke motta varsel i Canvas. Men de kan, avhengig av studentens varselinnstillinger, motta et varsel via e-post, tekstmelding og/eller push-varsel. For å varsle studenter om en konferanse i Canvas, vurder å legge til en kunngjøring, oppgave, eller kalenderhendelse.

Vis konferanse

Vis konferanse

Vis din opprettede konferanse.