Hvordan vises mine favorittemner i Dashbordets kortvisning som instruktør?

Dashboard kortvisning viser emnekort for alle favorittemner. Emnekort kan hjelpe deg organisere emnene dine ved å legge til kallenavn eller tilpasse fargen, som synkroniseres med fargen som vises for emnet i kalenderen. Avhengig av din institusjons preferanser, kan denne emnevisningen være standard-Dashboard.

Dashbord kortvisning kan også inkludere « Dashbord sidemeny », som inkluderer deler i din å-gjøre-liste og inkluder lenke til global karakter-side.

Du kan endre din Dashbord-visning når du vil ved å bruke ikonet Dashbord-valg.

Merknad: Hvis institusjonen din har aktivert « Veiledning for emneoppsett, » (Course Setup Tutorial) er emnekortet i instrumentbordet mottakelig til hele bredden til nettleseren. Avhengig av brukerens nettleseroppløsning, viser instrumentbordemnet mer enn tre emnekort i en enkelt rad.

Vis emnekort

Vis emnekort

Som standard legges emnekortene automatisk til av Canvas.

Emner på instrumentbordet er sortert alfabetisk etter emnenavn og din rolle i emnet; kallenavn og emnekoder gjelder ikke for emnebestilling. Emner med instruktørroller vises først, etterfulgt av LA-roller og studentroller.

Emnekort kan organiseres etter publiserte emner [1] og ikke publiserte emner [2]. For å publisere et ikke publisert emne, klikker du på Publiser -tasten [3].

Merknad: Hvis du vil fjerne standard emnekortinnstillinger, kan du tilpasse emnelisten og manuelt velge favorittemnene dine som skal vises i instrumentbordet. Når du legger til minst ett emne som favoritt, vil instrumentbordet kun vise favorittemner. Canvas fortsetter også å automatiske legge nye emnepåmeldinger til favoritter.

Vis kortinformasjon

Vis kortinformasjon

Emnekort viser en oversikt over emneinformasjon, inkludert emnenavn, emnekode og semester [1].

Hvert kort kan inkludere opptil fire faner [2], som representerer de fire hovedfunksjonene for studentenes emneaktivitet i Canvas: Oppgaver, Kunngjøringer Diskusjoner og Filer. Disse fanene etterligner synlighet og orden i Navigering på emner. Hvis en instruktør for eksempel fjerner koblingen for Kunngjøringer, vil ikke fanen for kunngjøringer vises på emnekortet.

Et ulest ikon på fanene «diskusjoner» (Discussions) eller «kunngjøring» (Announcements) indikerer det er en ny diskusjon eller kunngjøring i emnet [3]. Antall ikoner indikerer antall nye elementer.

Opprett kallenavn

Opprett kallenavn

Hvis ett av emnene inneholder et langt eller forvirrende navn, kan du opprette et kallenavn for emnet. De fleste emner opprettes med studentinformasjonssystemer (SIS) som oppretter emnenavn basert på semester, avdelinger, og seksjonsnumre, og emner med lignende navn kan være vanskelig å skille mellom.

Emnekallenavn vises i instrumentbordet, emnenavigasjonsmenyen, emnenavigasjonsstien og e-postvarsler.

Et emnes kallenavn påvirker ikke emnenavnet på konto- eller emnenivå. Det endrer kun navnet til emnet for den individuelle brukeren som opprettet kallenavnet.

Hvis du trenger det originale navnet til emnet, kan du holde musepekeren over kallenavnet og det originale navnet vil vises. I tillegg påvirkes ikke emnekoden og den vises alltid på emnekortet for emnereferanse.

Merknader:

  • Denne funksjonen gjelder ikke for den globale karaktersiden og sidepanelelementer i instrumentbordet, slik som gjøremålslisten.
  • Emne-kallenavn er begrenset til 59 tegn.

Behandle kallenavn

Behandle kallenavn

For å endre kallenavn, trykk på ikonet « Alternativer » [1] og skriv inn navnet i kallenavnsfeltet (Nickname) [2]. Klikk på « Bruk » (Apply)-tasten [3].

For å fjerne kallenavn, åpne kort-valget og fjern kallenavnet. Kallenavnsfeltet viser originalnavnet til emnet.

Endre emnefarge

Endre emnefarge

Emnekort kan hjelpe deg organisere emnene dine ved å tilpasse fargen, som synkroniseres med fargen som vises for emnet i kalenderen. For å endre farge, klikk på ikonet for Alternativer [1], og velg en ny farge. Merket angir den valgte fargen [2], og heksadesimal-fargekoden vises i tekstfeltet [3]. Hvis du vil bruke en farge som ikke vises i vinduet, kan du angi fargens fargekode (hex code) direkte i tekstfeltet. Heksadesimalfeltet viser et varselsikon hvis heksadesimalkoden ikke er gyldig. I tillegg aksepteres ikke variasjoner av hvit som emnefarge.

Klikk på « Bruk » (Apply)-tasten [4]. 

Merknad: Hvis du endrer fargen på et emne i kalenderen, vil fargen også oppdateres i dashbordet.

Flytt emnekort

Reorganiser emnekort

Du kan også flytte et emnekort til en annen plassering i dashbordet eller fjerne et kort fra dashbordet. Klikk på ikonet « Alternativer » [1] og velg « Flytt » (Move)-tasten [2]. Avhengig av plasseringen av eksisterende kort, kan du flytte kortet til toppen av dashbordet, foran eller bak et bestemt kort, eller til bunnen av dashbordet [3].

Når et dashbord er blitt reorganisert, vises alltid nye emner som blir lagt til dashbordet på slutten av alle eksisterende emner.

For å fjerne emnekortet fra dashbordet, klikk på valget ta bort favoritt (unfavorite) [4].

Merknad: Valget «ta bort favoritt» vises kun om du tidligere valgte favoritt-emner.

Dra og slipp emnekort

Dra og slipp emnekort

Du kan også manuelt dra og slippe et emnekort til en annen plassering i dashbordet. Klikk på et emnekort og dra det til ønsket plassering.

Se fargeoverlegg

Noen emner kan inkludere et bilde for emnet bak emnefargen [1]. Som standard inkluder emnekort med et bilde et fargeoverlegg. For å fjerne fargeoverlegg fra alle emnekort som inneholder et bilde, klikk på ikonet « Alternativer » (Options) [2] og opphev valget av lenken for Fargeoverlegg (Color Overlay) [3].

Fjern fargeoverlegg

Fjern fargeoverlegg

Når fargeoverlegget fjernes, vi emnefargen vise en sirkel bak kortets ikon for Alternativer.