Hvordan bruker jeg den globale navigeringsmenyen som en instruktør?

Den globale navigeringsmenyen er plassert på venstre side av hver side i Canvas. Globale navigasjonslenker gir hurtigtilgang til ofte brukte Canvas funksjoner. Disse lenkene gir tilgang til alle emnene dine samlet. Standardlenker inkluderer dashbord, emner, grupper, kalendere, innboks, brukerkonto og hjelpemeny.

Avhengig av institusjonens kontoinnstillinger, kan også andre lenker vises i den globale navigasjonsmenyen.

Merknad: Hvis du har aktivert Canvas grunnskoletema i emnet ditt, viser den Globale navigeringsmenyen en annen skrifttype for det emnet.

Vis konto

Vis konto

For å vise brukerinformasjonen din, klikk på kontolenken (Account). En meny vil utvides og vise lenker for å få tilgang til brukerinnstillinger, varslingsinnstillinger, personlige filer, og ePorteføljer (hvis aktivert). Hvis institusjonen har aktivert Profiler, kan du også få tilgang til profilen din.

Du kan også bruke kontolenken for å logge ut av Canvas.

Vis dashbord

Dashbordet er landingsiden når en bruker logger inn på Canvas. Dashbordet kan vise enten en emnevisning, eller visning av nylig aktivitet, og viser varslinger for alle Canvas-emner.

Vis emner

Vis emner

For å se emnene dine, klikk på emne lenken (Courses) [1]. Emnemenyen organiseres etter publiserte emner [2] og ikke publiserte emner [3].

Emnemyen viser også dine favorittemner. Dersom ingen emner er merket som favoritter, viser emnelisten alle nåværende emner. Dersom et emne inkluderer periodedatoer, vises navnet på perioden som en del av emnedetaljene.

For å se et emne, klikk på navnet til emnet [4]. For å tilpasse emnelistene dine eller vise all Canvas-emnene dine, klikk på Alle emner (All Courses)-lenken [5].

Vis grupper

Vis grupper

Dersom du er påmeldt i grupper, se gruppene dine i gruppe lenken (Groups) [1]. En meny vil utvides og viser alle grupper i nåværende emner du er påmeldt.

For å vise en gruppe, klikk på navnet til gruppen [2]. For å vise alle grupper, klikk på Alle grupper (All Accounts)-lenken [3].

Merknad: Grupper kan ikke tilpasses i rullegardinmenyen.

Se kalender

For å vise kalenderen din, klikk på « Kalender » (Calendar).

Vis innboks

For å vise samtaler-innboksen din, klikk på « Innboks » (Inbox). Samtaler (Conversations) er meldingssystemet til Canvas hvor du kan kommunisere med andre brukere i dine emner. Antall nye meldinger er vist som en del av innbokslenken.

Vis historikk

Vis historikk

Klikk på Historikk (History)-lenken for å se den nylige sidevisningsloggen for Canvas-emnet. Nylig historikk viser opptil tre uker av sidevisningsloggen for Canvas-emnet.

Vis commons

Dersom du er en instruktør og institusjonen din tar del i Canvas Commons, kan du få tilgang til Commons via Commons -lenken.

Vis hjelp

Vis hjelp

For å få hjelp med Canvas, klikk på Hjelp-lenken. Velg hjelpevalget som er relevant for deg.

Merknad: Avhengig av brukerrollen din og institusjonens innstillinger, vil hjelpemenyen vise forskjellige valg.

Lukk den globale navigasjonsmenyen

For å utvide eller lukke den globale navigasjonsmenyen, klikk på pil (Arrow)-ikonet.

Den globale navigasjonsmenyen vil automatisk lukkes på nettbrettskjermer.