Hvordan kan jeg vise og sortere diskusjonssvar som faglærer?

Du kan se alle svar i en diskusjon ved å bla eller søke etter innhold. Fokuserte diskusjonssvar vises i hierarkisk rekkefølge – diskusjonstråder er hierarkiske, og kan skjules og utvides.

Du kan også søke etter diskusjonssvar og kopiere en direkte lenke til et diskusjonssvar.

Hvis trinnene i denne leksjonen ikke samsvarer med det som vises i emnet ditt, kan du lære hvordan du ser og sorterer diskusjonssvar i grensesnittet Redesign av diskusjoner.

Åpne diskusjoner

Åpne diskusjoner

I emnenavigering, klikk på Diskusjoner (Discussions).

Åpen diskusjon

Åpen diskusjon

Klikk på navnet på diskusjonen.

Se diskusjon

Se diskusjon

I en diskusjon har du flere alternativer for å se og sortere diskusjoner. Bruk søkefeltet [1] for å søke etter svar eller spesifikke forfattere. For å filtrere etter uleste svar, klikk på Ulest (Unread)-knappen [2]. For å se slettede svar, klikk på knappen Vis (Show)-knappen [3]. Du kan også skjule og utvide alle diskusjonssvar [4].

For å abonnere på en diskusjon, klikk på Abonner (Subscribe)-tasten [5]. Ved å abonnere på en diskusjon kan du følge diskusjonen og motta varsler som angitt i varslingsinnstillingene. Du abonnerer automatisk på alle diskusjoner du svarer på. Når du oppretter en diskusjon, abonnerer du også automatisk på diskusjonen. Hvis du abonnerer, vil knappen ha en grønn bakgrunn. For å avslutte abonnementet, klikk på Abonner (Subscribe)-knappen og bakgrunnen blir grå.

For å redigere diskusjonsemnet, klikk på Rediger (Edit)-tasten [6].

For åpne alternativer for diskusjonen, klikk på Alternativer-ikonet [7]. Alternativer lar deg merke alle eksisterende innlegg (svar) som lest, slette diskusjonen og lukke diskusjonen for kommentarer. Hvis diskusjonen din er vurdert, kan du se rubrikken for diskusjoner, hvis noen, samt få tilgang til SpeedGrader for å vurdere diskusjonen.

Du kan se hvor mange uleste og svar som er i tråden [8]. Tallet til venstre indikerer uleste svar, mens tallet til høyre indikerer totalt antall svar.

Merknad: Diskusjonssiden støtter snarveier. For å se et vindu med en liste over snarveier for tastaturnavigering, trykker du på ALT+F8 (på et PC-tastatur) eller Option+F8 (på et Mac-tastatur) samtidig på tastaturet.

Vis karaktersatt diskusjon

Vis karaktersatt diskusjon

Er diskusjonen din er karaktersatt diskusjon, kan du vise diskusjonene på samme måten som en normal diskusjon. Du kan imidlertid se hvor mange poeng diskusjonen er verdt [1], og om det er en forfallsdato [2]. Alternativer-ikonet [3] vil vise rubrikken for den vurderte diskusjonen, hvis noen, samt en lenke til SpeedGrader.

Vis gruppediskusjon

Vis gruppediskusjon

Hvis diskusjonen er en gruppediskusjon, kan du vise gruppene som har tilgang til diskusjonen. For å få tilgang til og se gruppediskusjonen, klikk på gruppelenkene.

Gruppediskusjoner vises bare for studenter hvis de er et medlem av en gruppe.

Vis svar

Vis svar

Diskusjonssvar vises sortert etter publiseringsdato. I diskusjonssvar indikerer ulest-ikonet at svaret er nytt og ulest [1]. Lest-ikonet indikerer at svaret er lest [2]. Når du navigerer bort fra diskusjonen eller oppdaterer siden, merker Canvas svaret automatisk som lest. Etter at Canvas har endret svar-statusen, kan du manuelt merke diskusjonssvar som lest eller ulest når som helst.

Du kan også endre diskusjonsinnstillingene slik at du manuelt kan merke diskusjonssvar som lest.

Vis diskusjonstråd

Vis diskusjonstråd

Diskusjonstråder er diskusjoner med svar i svar. I tillegg til publiseringsdato, vises svar i hierarkisk rekkefølge, med svar naturlig rykket inn for å indikere når en student svarer på en annen students svar.

Når du ser på svar på diskusjonstråder, kan du skjule og utvide individuelle diskusjonstråder ved å holde musepekeren over den hvite boksen som inneholder hele svaret [1]. Når et svar på en diskusjonstråd er skjult, kan du se svarindikatorene som viser antall uleste og totalt antall svar [2].

Vis likte diskusjoner

Vis likte diskusjoner

Hvis du lar studenter like svar i en diskusjon, vises et Liker-ikon ved siden av hvert svar i diskusjonen. Blå ikoner indikerer svar du har likt. Antall totale likerklikk vises også ved siden av ikonet.

Vis påmeldt-melding

Vis påmeldt-melding

Om en diskusjon inkluderer et svar fra en inaktiv student, vises et merke ved siden av studentens navn. Vurderte diskusjoner fra en inaktiv student kan fortsatt bli karaktersatt i SpeedGrader. Men studentene får ingen varsler om diskusjonen, og kan ikke vise emnekarakterer.

Søk etter svar

For å søke etter et diskusjonssvar, skriv inn et begrep i feltet Søk (Search) [1]. Søkeresultater kan vise treff for brukernavn [2] og svartekst [3].

Vis svar i Diskusjoner

Vis svar i Diskusjoner

For å tømme søkeresultatene og vise svaret som en del av hele diskusjonen, klikk på lenken Vis i diskusjon (View in discussion) [1].

For å kopiere en direkte lenke til diskusjonssvaret, høyreklikk på lenken Vis i diskusjon og velg alternativet Kopier lenkeadresse (Copy Link Address) [2].

Vis svarinnstillinger

Vis svarinnstillinger

Hvert diskusjonssvar har sin egen alternativmeny.

I originale diskusjonssvar kan du gå tilbake til hoveddiskusjonsemnet ved å klikke på lenken Gå til tema (Go to Topic) [1].

I diskusjonstråder, hvis du ser på et svar i et svar, kan du gå tilbake til det originale svaret ved å klikke på lenken Gå til overordnet (Go to Parent) [2].

For å slette eller redigere svaret, klikk på lenkene Rediger (Edit) eller Slett (Delete) [3].

Vis innstillinger for vurdert diskusjon

Vis innstillinger for vurdert diskusjon

Vurderte diskusjoner inkluderer også lenken Åpne i SpeedGrader (Open in SpeedGrader) for å vurdere diskusjonssvar.

Svar på diskusjonstemaet

Svar på diskusjonstemaet

For å svare på en diskusjon, svar på hoveddiskusjonsemnet ved å klikke på svarfeltet [1]. Hvis diskusjonen er en diskusjonstråd, kan du svare på et annet innlegg i diskusjonen ved å klikke på lenken Svar (Reply) [2].