Vilka är de olika quiztyperna?

Quizverktyget används till att skapa och administrera onlinequiz och undersökningar. Du kan även använda quiz för att genomföra och moderera examina och bedömningar, både med och utan omdömen. Stegen för att skapa quizinnehåll är samma för alla quiztyper.

Quiztyper med omdöme visas i kursöversikten, bedömningsöversikten, kalendern och att-göra-listan.

Obs! Övningsquiz och undersökningar utan omdömen visas inte i kalendern.

Skapa quiz med omdöme

Skapa quiz med omdöme

Ett quiz med omdöme är det vanligaste quizet och Canvas skapar automatiskt en kolumn i bedömningsöversikten för alla quiz med omdömen du bygger. När en student tar ett quiz med omdöme bedöms vissa typer av frågor automatiskt. Du kan också visa quizresultat för quiz med omdömen i SpeedGrader eller från resultatsidan för quiz.

Skapa ett övningsquiz

Skapa ett övningsquiz

Ett övningsquiz kan användas som ett lärverktyg för att hjälpa studenter se hur väl de förstår kursmaterialet. Övningsquiz är en quiztyp utan omdöme. Studenter får inget omdöme för övningsquiz, även om quizresultatet visar det antal poäng de fått i quizet. Resultat för övningsquiz visas inte på studentens omdömessida och kan bara ses från sidan med inlämningsinformation. Du kan också visa quizresultat för övningsquiz.

Skapa undersökning med omdöme

Skapa undersökning med omdöme

En undersökning med omdöme låter instruktören ge studenter poäng för att slutföra en undersökning, men det går inte att ge ett omdöme för rätt eller fel svar. Undersökningar med omdöme kan vara anonyma. Du kan också visa undersökningsresultat för undersökningar med omdöme från sidan med quizinformation eller i SpeedGrader.

Skapa undersökning utan omdöme

Skapa undersökning utan omdöme

Med en undersökning utan omdöme kan du få åsikter eller annan information från dina studenter, men studenter får inte ett omdöme för deras svar. Med undersökningar utan omdöme, kan svaren göras anonyma. En undersökning utan omdöme är en quiztyp som inte bedöms. Du kan också visa undersökningsresultat för undersökningar utan omdöme.