Hur lägger jag till en bild i en kurs i översikten som lärare?

Om ditt lärosätet tillåter det kan du ladda upp en bild för att visa den bakom kurskortet i Canvas-översikten. Godkända bildfiler: JPG, JPEG, GIF och PNG-filer.

Bilder som läggs till i en kurs visas bakom en färgöverlägg i kurskortet. Överläggsfärgen är en användarinställning som definieras individuellt av varje användare i översikten. Även om färgöverläggningen kan tas bort helt av en användare, är bästa praxis att använda en bild som syns bra bakom en rad olika färger.

Obs! Kurskortsbilder har kategoriserats som dekorativa bilder för skärmläsare.

Öppna Kursinställningar

Öppna Kursinställningar

I kursnavigeringen, klicka på länken Inställningar (Settings).

Öppna Kursinformation

Öppna Kursinformation

Klicka på kursinnehålls (Course Details)-fliken.

Välj bild

Välj bild

Klicka på knappen Välj bild (Choose Image).

Ladda upp fil

Om du vill ladda upp din egen bil till sektionen Ladda upp bild (Upload Image). Eller om du vill söka i datorn och hitta en bild, klickar du på avsnittet Ladda upp bild (Upload Image).

Bilder laddas upp automatiskt, men större bilder kan ta några sekunder längre att behandla. Bilden kommer att centreras och storleken ändras så att den passar kurskortet.

Visa bild

Visa bild

Visa bilden som den visasi kurskortet Översikt.

Hantera bild

Hantera bild

För att ta bort bilden klickar du på ikonen Alternativ [1]. Om du vill ändra bilden och välja en ny klickar du på Ändra bild (Change image) [2]. Om du vill ta bort kriteriet klickar du på alternativet Ta bort bild (Remove image) [3].

Uppdatera Kursinformation

Uppdatera Kursinformation

Klicka på knappen Uppdatera kursinformation (Update Course Details).