Hur använder jag indexsidan Meddelanden?

Du kan se alla dina kursmeddelanden i indexsidan för meddelanden. Som instruktör kan du också skapa meddelanden och ändra inställningar för meddelanden. Om du har aktiverat Ny design för Meddelanden i din kurs visas dina meddelanden i gränssnittet för Ny design för Meddelanden.

Läs mer om Meddelanden.

Läs mer om Ny design för Meddelanden.

Öppna Meddelanden

Öppna Meddelanden

I kursnavigering, klicka på länken Meddelanden (Announcements).

Se indexsidan

Indexsidan för Meddelanden är utformad med globala inställningar högst upp på sidan [1], följt av de individuella meddelandena. [2].

Se globala inställningar

Globala inställningar inkluderar en rullgardinsmeny för att filtrera alla eller olästa meddelanden [1] och ett sökfält för att söka ett meddelande [2]. Du kan också lägga till ett nytt meddelande [3] och se externa flöden för meddelanden [4]. Externa flöden inkluderar att lägga till ett externt flöde och prenumerera på RSS-flödet Meddelanden.

Se Meddelanden

Meddelanden listas i omvänd kronologisk ordning där det senaste visas först och äldre meddelanden visas längst ner.

Varje meddelande innehåller meddelandets namn [1], profilbild av användaren som publicerade meddelandet [2], en oläst-indikator bredvid olästa meddelandet [3], meddelandets publiceringsdatum [4], antalet olästa/totalt antal svar i meddelandet [5] samt en alternativikon för att hantera enskilda meddelandeinställningar [6].

Anteckningar:

  • En profilbild som visar bokstaven U istället för en användares profilbild indikerar att ett meddelande var viktigt med en kurskopia, kursimporteringsverktyget eller en blueprintkurs. Dessutom inkluderar kopierade meddelanden inte ett postad datum och tidpunkt.
  • Om en användare inte har en profilbild visas istället användarens initialer.

Hantera meddelanden

För att tillämpa en massåtgärd som till exempel att låsa eller radera, klicka på kryssrutan intill meddelandet [1]. För att stänga alla valda meddelanden för kommentarer, klicka på knappen Lås (Lock) [2]. För att radera alla valda meddelanden, klicka på knappen Radera (Delete) [3].

Hantera Individuella meddelanden

För att se ett meddelande, klicka på namnet på meddelandet [1].

Du kan också använda ikonen alternativ för att radera meddelandet [2]. Om din kurs tillåter kommentarer, kan du också tillåta eller inte tillåta kommentarer [3].

Visa studentvy

För att se indexsidan för meddelanden som student, klicka på knappen Studentvy (Student View).

Obs! Om en kursnavigeringslänk för sidan är inaktiverad och dold för studenterna visas inte knappen Studentvy (Student View).

0 Likes
Was this article helpful? Yes No